Se curata legumele, se taie marunt si se calesc impreuna cu uleiul bine incins si doua linguri de apa.
Separat se fierbe mazarea in apa cu sare pana cand boabele sunt bine patrunse.
Se adauga legumele calite peste mazare si se lasa sa fiarba impreuna cateva minute pana cand se intrepatrund gusturile.
Se scurg legumele, se pastreaza cateva rondele de morcov si zeama, iea restul se mixeaza. Se subtiaza cu zeama in care au fiert pana la consistenta dorita, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga mararul tocat fin si cascavalul ras.
Se servaste calda decorata cu felii subtiri de morcov fiert, tije de telina taiata rondele, crutoane si piper macinat proaspat.
Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.