Supa crema de linte rosie

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 gr linte rosie
  • -1 morcov mare
  • -1 patrunjel radacina si frunze
  • -1 ceapa
  • -1 cartof
  • -1 telina
  • -2 catei usturoi
  • - sare, piper verde
  • - 100 ml bulion
  • - 1 lingura amestec legume uscate

Mod de preparare

Lintea se spala in cateva ape. Intr-o oala mai mica punem legumele taiate cubulete la fiert cu amestecul de legume si usturoiul.

Se fierb cam 10 minute, apoi adaugam lintea rosie si la final bulionul. Din acest moment lasam la fiert cam 8-10 minute. Daca se fierbe lintea mai mult de 10 minute, se inmoaie prea mult.

Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit cateva minute, apoi adaugam sarea, piperul verde macinat si frunzele de patrunjel si o pasam (o facem ca o crema).

Se serveste calda sau rece (dupa preferinte) cu crutoane de paine.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.