Supa crema de legume cu sfecla coapta

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 1-2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • o capatana mica de sfecla
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie cubulete mici, morcovii, pastarnacul, radacina de patrunjel, telina se curata si se taie bucati mici; ardeiul curatat si spalat se taie marunt, la fel si ceapa, se acopera cu apa, se pun la fiert cu un strop de ulei de masline si un praf de sare.
Capatana mica de sfecla se curata de coaja, se taie cateva feliute foarte subtiri, pentru decor, restul se taie in cubulete, se asaza pe hartie de copt in tava si se baga la cuptor pana ce cubuletele de sfecla se inmoaie si feliutele devin crocante.
Cand legumele sunt fierte, se pun in cana de blender, se adauga si patrunjelul tocat, sfecla coapta si se blenduiesc pana devin cremoase, se potriveste de sare si piper. Se serveste cu crutoane de paine si feliute crocante de sfecla.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.