Supa Crema de Dovleac in Varianta Raw Vegana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g dovleac curatat si taiat in bucati
  • -50 g ulei de masline extravirgin presat la rece
  • -70 g muguri de pin
  • -1 crenguta rosmarin, marar sau patrunjel prospat
  • -100 g rosie (1 buc )
  • -1 catel de usturoi romanesc
  • -40 g sirop de agave
  • -500 g apa calda la 40 grade
  • -3 g sare roz de Himalaya (cunoscuta ca fiind sarea cu cel mai mare grad de puritate, nefiind nici iodata si nici rafinata)

Mod de preparare

Pentru pranzul de astazi va propun o supa miraculoasa!

Dovleacul, acest superaliment cu gust dulce si foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate, cum ar fi: imbunatatirea vederii, datorita continutului ridicat in vitamina a, ajuta la scaderea in greutate, avand un procent foarte redus de calorii si fiind bogat in fibre iar continutul bogat in beta caroten ajuta la prevenirea cancerului.

Reteta am gasit-o in cartea „Bucataria bazata pe cruditati si alimente vii”, scrisa de Doreen Virtue si Jenny Ross.

Prepararea supei:
1. Se amesteca toate ingredientele intr-un blender de mare putere pana cand devin o pasta fina.

2. Toarna supa in farfurii, adauga crenguta de rozmarin, marar sau patrunjel proaspat si serveste-o cu chipsuri raw vegane din dovleac.

3. Pentru pastrare se poate pune intr-un vas vidat la frigider pentru maxim 5 zile.

4. Pentru a o servi calda se poate incalzi la cuptorul reglat pe maxim 40 grade timp de 20 minute sau se incalzeste la foc mic, fiind controlata in permanenta cu un termemetru pentru a nu depasi 40 grade.

Va doresc Pofta Buna!
Cu chipsuri din dovleac.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste