Supa Baza de Legume - din Resturi Reciclate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coji si capete de legume si zarzavaturi
  • foarte bine spalate (cu periuta) (morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa) frunze de patrunjel
  • 1-2 frunze de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun la fiert in apa cu sare toate cojile si capetele de legume si zarzavaturi pe care le pastram si le adunam la congelator, in timp. Asa congelate cum sant se pun in apa care fierbe si le lasam acolo pana sant gata (furculita intra usor in ele), dregem de sare (daca mai e cazul) si piper, punem si frunzele de dafin (doar daca ne place, nu e obligatoriu).

Spre final adauigam frunze de patrunjel si inchidem focul. Lasam putin sa stea dupa care strecuram ... cojile le aruncam si in vas ne va ramane o supa curata, limpede si cu gust foarte bun.

Se foloseste in locul apei la fiert orezul, cus cusul, sau chiar la unele supe

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.