Ciorba de perisoare

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g carne amestec (porc+vita) tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • 1/2 ardel kapia rosu
  • patrunjel
  • 1 canita orez
  • 1 ou
  • 1 cana cu bors acru de putina
  • 1 lingurita faina alba

Mod de preparare

Pentru inceput, vom curata legumele si le vom taiat marunt, dupa care intr-o oala,vom pune 2-3 linguri de ulei si vom scalda legumele: ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul kapia si patrunjelul in ulei pana devin sticloase. Turnam apa calduta peste legume si lasam la fiert circa 20 minute, timp in care ne ocupam de perisoare.
Pentru acestea, vom amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, orezul, oul, faina, patrunjel verde tocat. Amestecam bine, condimentand cu sare si piper si incepem sa formam perisoare, cat mai mici, ajutandu-ne de un bol cu apa rece. Adaugam rosiile blenduite in oala cu legumele si dupa 2-3 clocote, adaugam cu grija perisoarele formate, avand grija sa reducem din intensitatea focului. Potrivim de sare, piper si punem acrim dupa gust.
Cand ciorba este gata, presaram patrunjel verde si o servim dreasa cu smantana dupa preferinta.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu crema de branza si merisoare

O negresa cremoasa si cu un gust deosebit

Negresa cu crema de branza si merisoare
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura