Ciorbita de cartofi din inima muntilor

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi;
  • 400 ml smantana de vaca de la munte;
  • 2 rosii;
  • 2 cepe;
  • 4 litri de apa de izvor din inima muntilor;
  • 1 lingurita de unsoare de porc;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ou;
  • 1 bucata carne de porc afumata;
  • sare;

Mod de preparare

Se ia o mana de bunicuta simpatica si dulce si se apuca de treaba.
Ne apucam de curatat cartofii si taiat cubulete. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit impreuna cu unsoarea. Cand este calita bine ceapa, pana devine sticloasa, turnam apa de izvor peste ea si lasam la fiert. Acolo punem si osul afumat. Dupa vreo 15 min, cand incepe sa fiarba bine, punem si cartofii. Cam dupa vreo jumatate de ora, putem turna si rosiile taiate cubulete. Punem sare dupa gust.
La sfarsit, se drege ciorba cu smantana sanatoasa amestecata cu un galbenus de ou de munte.
Putem pune la final, patrunjel maruntit.
Pofta buna!!

Ciorba se serveste frumos pe o patura, la umbra unui brad.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.