Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 varza alba
  • 4 cepe verzi
  • 1 carnat afumat
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 g smantana
  • 2 linguri ulei
  • paprika
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare neagra de Hawaï

Mod de preparare

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt.
Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika.
Se adauga ceapa si se calesc impreuna. Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza.
Puneti sare, piper si concentratul de rosii.
Se acopera varza cu apa clocotita.
Acoperiti si se lasa la fiert 50 minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa daca doriti o ciorba mai lichida).
Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata.
Serviti fierbine cu mamaliga sau paine completa. Decorati cu sare neagra de Hawaï.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...