Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr spanac verde (eu am avut congelat)
  • 300 gr grausor (eu am avut congelat)
  • 3 galbenusuri
  • 2 cepe potrivite
  • o capatana usturoi potrivita
  • 1 l smantana 12 %grasime
  • 300 gr kaiser
  • 70 ml ulei (daca kaiserul este mai gras nu se pune deloc ulei)
  • vegeta, piper si sare dupa gust (am uitat sa le postez in fotografie)
  • 5 l apa

Mod de preparare

Kaiserul se taie cubulete si se caleste in ulei, daca este mai gras se caleste fara ulei. Peste acesta se adauga ceapa taiata cubulete. Se lasa cateva minute dupa care se adauga apa.

Spanacul si grausorul se taie fasii mai mari si se adauga peste ceapa si kaiser, atunci cand apa incepe sa fiarba.

Usturoiul se trece prin zdrobitor, dupa care se amesteca cu galbenusurile si smantana.

Cand spanacul si grausorul s-au fiert, se ia zeama din oala si se pune treptat in vasul cu smantana amestecand continuu, pana ce se dilueaza. Dupa aceea smantana se pune treptat in ciorba amestecand continuu pentru a nu se zaurdi.
Ciorba obtinuta se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si vegeta. Aceasta se serveste calda.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj