Ciorba de perisoare cu carne de curcan

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru perişoare
  • · 500 de grame de carte tocată de curcan
  • · 50 de grame de orez
  • · o haşmă (şalotă)
  • · un ou
  • pentru ciorbă
  • · doi morcovi
  • · un păstârnac
  • · un vârf de cuţit de sare
  • · un vârf de cuţit de piper
  • · un pătrunjel
  • · o felie de ţelină
  • · un ardei gras
  • · două roşii mari şi coapte
  • · o ceapă mare, roşie
  • · o jumătate de legătură de pătrunjel
  • · patru linguri de ulei
  • · un vârf de cuţit de sare
  • · un vârf de cuţit de piper

Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi legumele. Răzuiţi morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras, ceapa roşie, decoji roşiile coapte şi le tăiaţi cubuleţe.
Puneţi cratiţa, cu ulei, pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa roşie şi o căliţi un minut, apoi, adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi peste legume, 3-4 litri de apă, un vârf de cuţit de sare şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi mărunt haşma şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf de cuţit de sare şi piperul. Faceţi biluţe din amestecul rezultat, acestea să fie de dimensiunea unui ou de prepeliţă. Cînd sunt toate perişoarele făcute biluţe, le puneţi în oală şi le fierbeţi 20 de minute, apoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi le mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat.

Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Roxana

Tortul este pentru nepoata mea,de aceea i-am dat numele ei.A vrut un tort cu blat ciocolatos şi cremă de brânză,dar şi...

Tort Roxana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj