Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • capul si gatul sau costite de la miel curatate si spalate
  • 6 boabe de piper negru
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de otet
  • 3 l apa
  • 40 g untura
  • 3 cepe taiate marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 3 morcovi taiati bucati dupa plac
  • 1/2 patrunjel radacina ras fin
  • o bucata de telina rasa fin
  • 700 g cartofi noi taiati dupa plac
  • 1 lingura cimbru verde de camp sau 1/2 lingura cimbru verde de gradina
  • un praf de leustean
  • 1 lingurita de tarhon verde taiat marunt
  • 5 linguri de orez cu bob rotund (spalat bine)
  • piper negru proaspat macinat
  • 160 g jantuiala de oaie
  • 160 g smantana cu grasime de cel putin 30%
  • patrunjel verde taiat marunt dupa plac

Mod de preparare

Ciorbă de miel reţetă. Intr-o kukta puneti carnea de miel, piperul boabe, frunzele de dafin, otet si apa. Setati masura de siguranta si puneti presiunea pe 2. Cand indicatorul sa ridicat reduceti flacara si fierbeti 15 minute. Luati de pe foc si lasati deoparte pana cand indicatorul s-a lasat.

Intre timp caliti ceapa in untura cu sarea grunjoasa la foc mic 20 de minute. Adaugati morcovii, telina, patrunjelul radacina si caliti in continuare 10 minute. Luati apoi de pe foc. Spalati orezul si pregatiti cartofii.

Scoateti carnea de miel apoi strecurati supa ramasa. Puneti-o intr-o oala impreuna cu legumele calite si aduceti la fierbere. Puneti cartofii, reduceti focul si lasati sa fiarba 10 minute. Adaugati apoi orezul si mirodeniile (cimbru, leustean, tarhon) si mai lasati pana cand si acesta este fiert. Luati apoi ciorba de pe foc si puneti carnea in aceasta.

Intr-un bol amestecati bine smantana cu jantuiala, dupa care turnati 2-3 polonice de lichid din ciorba. Turnati acestea in oala, puneti patrunjel apoi ajustati asezonarea dupa plac.
Ajustati cantitatea de cartofi si orez dupa cat de deasa doriti sa fie ciorba.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.