Ciorba de legume cu perisoare

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2cartofi
  • -2 morcovi
  • -1 patrunjel
  • -1 bucata telina (1/4 dintr-o telina mare)
  • -5 bucati varza de bruxelles
  • -1ceapa
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -50 ml pasta de rosii
  • -patrunjel verde
  • Pt perisoare:
  • -200 gr de carne
  • -1 ou
  • -100 gr orez
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita nucsoara
  • -zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Legumele le spalam si curatam bine .
Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).
Ceapa o taiem cat mai marunt .
Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte ,varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi.
Intr-o oala de 3-4litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in el :ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.
Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba .
Pana cand incepe sa fiarba putem pregati perisoarele.
Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa,am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate aduga mai mult sau mai putin orez) .
Cand am omogenizat bine totul formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai.
Cand legumele fierb adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert.
Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti