Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Portii
8
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr fasole cu bobul mare
  • 1 morcov mai mare
  • 1 ciolan afumat de circa 1 kg
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie mai mare sau doua mai mici
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 ml ulei
  • leustean verde
  • sare daca mai este nevoie
  • 2-3 cepe

Mod de preparare

Cu o seara inainte de a pregati ciorba,spalam fasolea in mai multe ape si o punem la inmuiat.Curatam si spalam legumele.Morcovul,pastarnacul,ceapa,rosia si ardeiul se taie cubulete potrivite.Intr-o oala mai mare punem la fiert ciolanul,fasolea si legumele,mai putin rosiile.Se aduna spuma daca se formeaza, mai ales ca prin fierbere se desprind pielite de pe boabele de fasole.Dupa circa o ora de fiert molcom,adaugam si rosiile.Ei si acum depinde cat de repede fierbe fasolea.Daca este fasole buna si fierbe repede,o mai lasam inca o ora la fiert.Cand ciolanul s-a fiert,se scoate,se dezoseaza si se taie in bucati potrivite.Punem carnea inapoi in olala si lasam sa fiarba.Intre timp tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei,pana se rumeneste usor.Adaugam apoi pasta de tomate si mai tinem 1 minut la foc mic.
Turnam pasta de tomate si ceapa deasupra si mai adaugam sare daca mai este necesar.Oprim focul,tocam leusteanul proaspat sau uscat si presaram deasupra.Este o cirba tare buna.Merge de minune cu ceapa sau iarna cu muraturi.Orice varianta am alege,este o bunatate..

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa