Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua cepe;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucatica de telina;
  • jumatate de ardei Kapia;
  • 4-5 linguri ulei;
  • o lingurita de baza pentru mancare;
  • 1 kg cartofi;
  • 1,5 l apa;
  • 250 ml zeama de varza acra;
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • 50 g spaghete;
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase).

Telina se curata de coaja si se spala.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Toate aceste legume se pun intr-o oala impreuna cu uleiul si o lingurita de baza pentru mancare si se inabuse, acoperite cu un capac.

Intre timp, se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se spala. Se pun in oala si se adauga apa si putina sare. Se lasa sa se fiarba, iar cand cartofii sunt gata se adauga rosiile pregatite pentru iarna. Se completeaza cu apa daca este necesar. Se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zeama de varza acra si spaghetele (rupte), se mesteca, se mai da in cateva clocote, apoi se potriveste ciorba de sare, se ia de pe foc si se acopera cu un capac pentru a se umfla spaghetele.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu malai si branza

O prăjitură fix pe gustul meu! Am combinat brânza proaspătă cu brânza telemea, bine, nu foarte multă...

Prajitura cu malai si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj