Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua cepe;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucatica de telina;
  • jumatate de ardei Kapia;
  • 4-5 linguri ulei;
  • o lingurita de baza pentru mancare;
  • 1 kg cartofi;
  • 1,5 l apa;
  • 250 ml zeama de varza acra;
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • 50 g spaghete;
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase).

Telina se curata de coaja si se spala.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Toate aceste legume se pun intr-o oala impreuna cu uleiul si o lingurita de baza pentru mancare si se inabuse, acoperite cu un capac.

Intre timp, se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se spala. Se pun in oala si se adauga apa si putina sare. Se lasa sa se fiarba, iar cand cartofii sunt gata se adauga rosiile pregatite pentru iarna. Se completeaza cu apa daca este necesar. Se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zeama de varza acra si spaghetele (rupte), se mesteca, se mai da in cateva clocote, apoi se potriveste ciorba de sare, se ia de pe foc si se acopera cu un capac pentru a se umfla spaghetele.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.