Ciorba cu gulii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gulii potrivite
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 radacini de patrunjel potrivite
  • o telina mica (optional)
  • 1 ceapa
  • smantana
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 2 galbenusuri
  • sare de lamaie sau zeama de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Se curata toate legumele si se taie cubulete.
Zarzavatul (in afara de gulii) se caleste in putin ulei. Se pune apoi peste legumele calite, apa fierbinte si sare.

Cand sunt pe jumatate fierte se pun si guliile taiate cubulete. Cand au fiert se pune piper macinat si vegeta. Se da focul la minim si se adauga smantana frecata cu galbenusurile, dar cu mare atentie sa nu se taie, apoi se ia de pe foc si se presara cu patrunjel proaspat tocat.

Se acreste cu zeama de lamaie sau sare de lamaie.
POFATA BUNA!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.