Ciorba aita a bunicii

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame carne de porc
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 rădăcină de telina mică
  • 1 ceapă
  • 2 foi dafin
  • untura
  • făină
  • sare, piper, boia dulce, busuioc uscat
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 3 capatani de usturoi
  • 200 de grame orez fiert anterior
  • Lapte
  • Kefir
  • Apă
  • Tarhon în oțet
  • Ceapă verde
  • O farfurie comestibila din aluat de pâine, rețeta postata anterior pe site

Mod de preparare

Unele gusturi din trecut îți rămân în memorie pentru totdeauna... așa și gustul "ait" sau usturoiat al ciorbei pe care o gatea bunica în copilăria mea. Acum e în etate , are aproape 90 de ani și nu mai ține minte rețeta originală, însă eu nu am uitat-o și am încercat s-o reproduc.
Pentru început, curatam legumele, tăiem carnea cubulete și o punem la fiert în apă cu puțină sare , foile de dafin, ceapa , cca. 40 de minute.
Legumele le dăm pe razatoare, usturoiul îl pisam, verdeturile le tocam mărunt.
Le adăugăm peste carne, cu excepția usturoiului, al condimentelor și al ierburilor. Le fierbem 20 de minute.
Facem un sos gros ( rantas) cu untura, făina, lapte, kefir, ierburi, usturoi, condimente, sare, piper, iar după ce fierbe puțin, îl adăugăm în ciorbă, mai dăm 2, 3 clocote, punem la final orezul și puțin tarhon în oțet.
O servim cu ceapă verde, smantana, ardei iuți, într-o farfurie comestibila pe care am copt-o anterior și a cărei rețetă am mai postat-o pe același site.
Poftă bună!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.