Vinete Aperitiv

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 vanata mare;
  • - 3 rosii;
  • - cascaval;
  • - 3-4 catei de usturoi;
  • - 1 legatura de patrunjel;
  • - busuioc;
  • - 2 lingurite cu otet;
  • - ulei;
  • - sare;
  • - piper

Mod de preparare

Se taie felii vanata, feliile le presaram cu sare si le prajim in putin ulei la foc iute. Apoi facem un amestec din cele doua lingurite cu otet si un jumatate pahar cu apa. Dupa ce sunt prajite punem feliile intr-o cratita, turnam peste felii amestecul de mai sus si lasam pe foc sa dea un clocot.

Amestecam patrunjelul taiat marunt cu busuiocul, usturoiul pisat, sarea, piperul si 2 linguri de ulei, punem feliile de vinete intr-o tava, intindem pe fiecare felie o lingurita din sosul de verdeata, apoi cate o felie de rosie, cate o felie de cascaval si le dam la cuptor pentru 10 min.

Sunt ideale ca aperitiv servit cu carnaciori.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)