Pate de Linte cu Nuci si Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de linte (se poate folosi orice culoare doriti)
  • 1 morcov feliat
  • apa cat sa acopere lintea cu un deget
  • 5 catei de usturoi
  • 5-6 ciuperci uscate (eu am folosit shitakee)
  • 1 cana de nuci macinate
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fir de ceapa verde (sau mai mult daca doriti)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • cimbru dupa gust
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun ciupercile uscate la inmuiat in apa pana se rehidrateaza complet - devin mai moi dupa care se toaca.

Se spala lintea si se pune la fiert cu morcovul feliat, ceapa tocata, 4 catei de usturoi si ciupercile scurse de lichid. Lichidul se pastreaza separat.. In cazul in care apa de pe linte, in timpul fierberii, se evapora prea repede se mai adauga din apa ramasa de la ciuperci.

Dupa ce lintea este fiarta (moale) se scurge printr-o sita in cazul in care avem prea mult lichid pe ea.
Se aseaza in vasul de la food processor sau se foloseste orice alt aparat de macinat fin pe care il aveti impreuna cu nucile macinate, pasta de rosii, catelul de usturoi ramas, coaja de lamaie rasa, ceapa verde tocata, cimbru si se paseaza.

Se drege de sare si piper. Trebuie sa obtinem o pasta fina in final. Se pate pune in cutie si se poate pastra la congelator pana la 2 luni de zile sau se serveste indata pe crackers, feliute de paine prajita, felii de castravete.

In cazul in care alegem servirea pe feliute de castravete crud, se decoreaza cu mustar Dijon sau cu masline verzi umplute cu pimento, iar daca serviti pe feliute de paine prajita se poate presara parmesan deasupra in cazul in care nu este post. Se pot decora si cu patrunjel sau marar tocat.
Nota: Eu am folosit pentru inmuierea ciupercilor supa ramasa (scursa) de la compozitia de ciuperci pregatita mai din timp pentru o umplutura la niste pateuri).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze rosii

Desert briose cu coacaze rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj