Această rețetă , improvizație proprie, pune în valoare legumele toamnei și e un mod de a începe orice dimineață cu un mic dejun complet și bun.
Mai întâi batem ouăle ca pentru omletă cu sare, piper, fulgi de chilli.
Separat , tocam gogoșarul și cartoful cubulete. Le punem într-un bol.
Într-un bol distinct, punem ciuperca și sunca tocate tot cuburi.
Calim separat gogosarul și cartoful în puțin ulei cca . 10 minute sau până se înmoaie, asezonam, așezăm compoziția rezultată într-un recipient.
Calim și ciuperca, sunca , cca. 10 minute, până se înmoaie, asezonam, la final adăugăm și doi căței de usturoi feliati, lăsăm deoparte compoziția rezultată.
Împărțim omleta în două, o amestecăm cu fiecare din cele două umpluturi.
Așezăm cele două mini-tortillas în câte două recipiente mici, unse cu unt.
Le așezăm într-o tavă potrivită, cu puțină apă, le coacem în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cca. 30,35 de minute până se întărește compoziția la suprafață.
Se scot cu grijă din forme, se rade mozzarela pe fiecare tortilla, se pun câteva fire de marar .
Se servesc alături de o salsa de roșii care constă într-o roșie tocată cuburi, o ceapă tocată mărunt, 2 căței de usturoi feliati, sare, piper, zeamă de lime, ulei de măsline.
Poftă bună!
Carne de pui ramasa prin frigider si pe care nu mai stiam cum sa o finalizez....
Spaghete cu sos de rosii si chifteluteEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj