Melcisori cu Branza si Chimion

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 200 ml apa calda
  • 25 grame drojdie
  • 75 grame unt
  • 25 grame untura(cam 1/2 de lingura)
  • 1 ligurita sare
  • 1 ligura zahar
  • 1 ligurita chimion
  • rozmarin(eu am avut praf de rozmarin si am pus cam 1/2 de lingurita)
  • umplutura: branza rasa
  • cascaval ras
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Se face coca, eu am pus in masina de framantat (am topit untul si untura, am dizolvat drojdia in apa) am pus mai intai ingredientele lichide si apoi faina amestecata cu mirodeniile; dupa framantare, am lasat la dospit cam 1 ora.

Coca dospita am impartit-o in doua bile pe care le-am intins pe rand cu facaletul si apoi am pus pe fiecare putin ulei de masline si am presarat branza si cascaval; am rulat coca si apoi am taiat din cilindrul rezultat in urma rularii, bucatele cam de 3 cm pe care le-am asezat intr-o tava putin unsa cu ulei de masline.

Am lasat la dospit cam 1 ora si apoi am pus la cuptor 40-45 de minute la 180 de grade.
Sunt foarte foarte pufoase si aromate

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.