Melcisori cu Branza si Chimion

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 200 ml apa calda
  • 25 grame drojdie
  • 75 grame unt
  • 25 grame untura(cam 1/2 de lingura)
  • 1 ligurita sare
  • 1 ligura zahar
  • 1 ligurita chimion
  • rozmarin(eu am avut praf de rozmarin si am pus cam 1/2 de lingurita)
  • umplutura: branza rasa
  • cascaval ras
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Se face coca, eu am pus in masina de framantat (am topit untul si untura, am dizolvat drojdia in apa) am pus mai intai ingredientele lichide si apoi faina amestecata cu mirodeniile; dupa framantare, am lasat la dospit cam 1 ora.

Coca dospita am impartit-o in doua bile pe care le-am intins pe rand cu facaletul si apoi am pus pe fiecare putin ulei de masline si am presarat branza si cascaval; am rulat coca si apoi am taiat din cilindrul rezultat in urma rularii, bucatele cam de 3 cm pe care le-am asezat intr-o tava putin unsa cu ulei de masline.

Am lasat la dospit cam 1 ora si apoi am pus la cuptor 40-45 de minute la 180 de grade.
Sunt foarte foarte pufoase si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...