Cornuri cu Umpluturi de Primavara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat foietaj
  • Umpluturi:
  • 1 2 felii de somon
  • 1/2 legatura de marar
  • 2 lingurite de smantana
  • piper
  • 2 1 morcov ras
  • o manuta de ciuperci negre chinezesti
  • o ceapa verde
  • 1/2 legatura de marar
  • 2 lingurite pline de sos de soia
  • 4 lingurite pline de sweet chili sos
  • 3 3 felii de jambon
  • 1 lingurita plina de mustar
  • 2 lingurite de smantana groasa
  • 5 bucati de sparanghel alb sau verde taiat
  • sare, piper
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 4 1 rosioara coapta si dulce
  • 3 linguri de branza de vaci
  • 1/2 legatura de marar
  • 1 ceapa verde
  • sare, piper

Mod de preparare

Aluatul: Puteti cumpara din comert sau il puteti prepara astfel: 250g de faina, 125ml de apa, 5 g de sare, 200g de unt. Faina o punem intr-un vas, facem in mijloc o gropita adaugam sarea si apa. Amestecam pana formam un aluat pe care il vom pune intr-un film alimentar la frigider cam 30 de minute.

Scoatem de la frigider intindem putin, insistand mai mult pe margini, asezam untul si cu ajutorul ruloului de patiserie incorporam untul prin intinderea foii din aluat. Pliem foaia si intindem din nou. Repetam cam de 4 ori.

Dupa ultima intindere, asezam aluatul in film alimentar si dam la frigider cam 30 de minute. Dupa cele 30 de minute aluatul va fi din nou intins si impaturit, lasat iar la odihna timp de cel putin 30 de minute. Aceasta actiune trebuie repetata de cel putin 10 ori pentru un aluat perfect foetat.

Dupa lucrarea aluatului vom intinde o foaie subtire in forma de cerc si vom taia in triunghiuri. Garnisim cu umplutura dorita. Ungem cu putin ulei cornurile si dam la 180°c pana se rumenesc.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti