Chiftele din Cartofi si Sfecla Rosie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr sfecla rosie coapta / fiarta si curatata de coaja
  • 500 gr cartofi fierti (de preferat in coaja si curatati de coaja)
  • pesmet cit e nevoie (cca 1/2 cana dupa masurile americane)
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 virf de lingurita de boia iute (numai daca va place)
  • 1 linguria de curcuma/ turmeric
  • 1 virf de cutit de piper macinat proaspat
  • 1/4 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat /praf
  • 1/4 lingurita curry
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • sare
  • frunze de patrunjel verde tocate f fin (in original coriandru)
  • ulei pentru pus in tigaie si prajit
  • gris sau malai (eu am folosit gris)

Mod de preparare

Tocati ceapa ff marunt, in robot daca se poate.

Puneti la scurs sfecla (mai ales daca este coapta caci are si mai multa apa) si o amestecati intr-un castron cu cartoful fiert, racit si strivit piure plus celelalte ingrediente

Amestecati bine si formati chiftelele, ideal ar fi sa fie mai taricele

Chiftele cu forma plata le tavaliti pe ambele fete in gris (ca mine) sau in malai si le prajiti in putin ulei pina se rumenesc, pe ambele fete..

Se servesc ca si gustare insa sunt bune si in chifla sau cu o salata.
* eu gasesc numai sfecla gata coapta insa in reteta originala sfecla era cruda si data pe razatoarea (atentie sa aveti manusi, caci pateaza)

Nota: printre ingredientele din reteta originala mai exista si Dry Mango/Amchur Powder, eu nu stiu ce este, nu am in casa si nu stiu cu ce se poate inlocui asa ca daca voi stiti, aveti si va place puteti sa adaugati 1/4 de lingurita

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa