Chec aperitiv cu seminte de chimen

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru doua checuri-
  • 10 oua,
  • 500gr. faina de grau,
  • 1 lingura de seminte de chimen kotanyi.
  • 200 gr. cascaval,
  • 200 gr. sunca presata,
  • 200 gr. carnati uscati foarte condimentati,
  • 2 pliculete praf de copt ,
  • 500 ml. iaurt,
  • 4 linguri de ulei,
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Se pun in vasul de la mixer, albusurile cu jumatate de lingura de chimen si le mixam la viteza mare, pana se fac spuma, adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea, adaugam cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si cate o lingura de iaurt peste compozitie si continuam mixarea; mai spre final, adaugam uleiul si mixam pana se obtine o pasta omogenizata foarte bine.
Taiem sunca cubulete mici, carnatii ii taiem felii, ardeii ii tocam in bucati mici si cascavalul il dam prin razatoare.
Punem in doua tavi hartie de copt unse cu putin ulei si turnam jumatate din compozitie in cele doua tavi, apoi punem peste compozitie, in cele doua tavi, jumatate din carnati, ardei, sunca si cascaval si adaugam restul de compozitie in tavi si continuam cu asezatul ingredintelor peste compozitie, apoi presaram restul de seminte de chimen. Dam tavile la cuptorul incalzit deja si lasam la copt, cel putin o ora, la foc potrivit. Oprim focul, scoatem tavile si lasam sa se racoreasca inainte de a felia produsul. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Inspirat de Ruxy. Foarte bun.-Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj