Bruschete in 3 Variante

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 paini
  • 3 linguri ulei cu masline
  • pentru toppingul cu ciuperci si usturoi:
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • pentru toppingul cu smochine si gorgonzola:
  • 6 felii gorgonzola
  • 3 felii sunca taiate jumatati
  • 3 smochine taiate jumatati
  • pentru toppingul cu masline:
  • 3 linguri masline verzi tocate
  • 3 linguri masline negre tocate
  • salata verde cu dressing pentru servit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade/treapta 5 gaz. Se taie painile ciabatta felii si fiecare felie, pe diagonala in bastonase. Se stropeste fiecare felie cu ulei, se presara sare si putin piper si se dau feliile la cuptor timp de 7-8 minute pana devin aurii. Se pune pe feliile de paine unul din toppingurile de mai sus.

Pentru toppingul cu ciuperci, se pune o lingurita ulei intr-o tigaie si se calesc ciupercile, usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Se pune topping-ul pe bruschete si se dau la cuptor pentru 2-3 minute.

Pentru topping-ul cu smochine se pune o felie de gorgonzola, apoi sunca si la final 1/2 smochina. Se dau la cuptor cateva minute pentru a se topi branza.

Pentru topping-ul de masline, se pune amestecul din masline verzi si negre pe bruschete cat sunt calde inca.
Puteti sa le serviti cu frunze de salata verde.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.