Bavarez cu Rosii si Branza de Capra

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g branza de capra proaspata
  • -300 ml smantana
  • -2 cepe
  • -3 foi de gelatina (6-7 g)
  • -6 rosii coapte
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -1 cub zahar
  • -frunze de busuioc proaspete
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru uns formele

Mod de preparare

Taiati 2-3 rosii in rondele subtiri, intregi si indepartati cu grija semintele.

Captusiti cu hartie de copt fundul unor boluri (cescute), ungeti-le, inclusiv peretii laterali, cu ulei de masline. Imbracati marginile si fundul bolurilor cu rondele de rosii si dati la frigider.

Indepartati pielita si semintele de la restul rosiilor, taiati-le cubulete, tocati marunt ceapa si frunzele de busuioc.

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece.

Separat, intr-un vas, adaugati in ulei incins, rosiile taiate cubulete, ceapa si busuiocul, tocate marunt, pasta de rosii, zaharu, lasati la foc potrivit 15 min, amestecand mereu, apoi lasati la racit. Mixati amestecul sub forma de piure. Adaugati gelatina stoarsa, branza sfaramata, potriviti de sare si piper, omogenizati bine si dati la rece. Bateti smantana si incorporati-o in piureul racit.

Puneti amestecul in bolurile tapetate cu rosii, acoperiti cu folie de plastic si dati din nou la rece pentru cel putin 4 ore. Rasturnati pe farfurii, indepartati hartia de copt. Serviti imediat, stropind pe deasupra cu putin ulei de masline, decorat cu frunze de busuioc, langa o salata din verdeturi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu arome si culori de toamna

Din categoria "Retete inspirate de toamna"  un delicios chec cu arome si culori de toamnă, preparat cu...

Desert chec cu arome si culori de toamna
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj