Supa-crema de Porumb cu Smantana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 ceapă medie
  • - 1 conservă mare de porumb (400g)
  • - 400ml smântână lichidă sau 200ml smântână normală
  • - 2 linguri ulei de măsline sau 2 linguri unt
  • - 1 legătură coriandru verde
  • - sare, piper

Mod de preparare

1. Căliţi cepa mărunţită mic în uleiul/untul încins într-o tigaie mai înaltă până ce devine sticloasă. Adăugaţi boabele de porumb după ce le-aţi scurs de zeama din conservă. păstraţi zeama dacă nu aveţi smântână lichidă. căliţi 2 min., apoi adăugaţi apă cât să cuprindă ingredientele plus 3 degete, săraţi şi piperaţi, apoi daţi 2-3 clocote pentru ca să se întrepătrundă aromele.

2. Turnaţi smântâna lichidă şi fierbeţi, amestecând, cca. 5 min. (sau până ce devine destul de groasă pentru o supă-cremă). Dacâ folosiţi smântână normală, amestecaţi-o foarte bine cu un tel cu zeama din conserva de porumb până devine fluidă, apoi adăugaţi-o în tigaie şi fierbeţi-o ca şi când aţi fi folosit smântână lichidă. Dacă vi se pare prea groasă, adăugaţi apă şi mai daţi un clocot. Mixati cu blenderul până se face cremă.
Serviţi cu coriandru verde tocat mărunt pe deasupra şi crutoane.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...