Supa Simpla de Macris

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -225 g frunze de macris, rupte bucati
  • -100 g frunze de salata verde, rupte bucati
  • -225 g cartofi, taiati cubulete
  • -2 legaturi ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata, tocate marunt
  • -25 g unt
  • -1,2 l apa
  • -1 lingura faina, optional
  • -1 lingura unt sau 2 linguri ulei, pentru prajit faina, optional
  • -4 linguri smantana pentru servit, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa tocata marunt in untul incins pana se inmoaie.
Adaugati cartofii si continuati calirea pana devin sticlosi, apoi puneti frunzele de macris si salata verde si lasati pe foc, amestecand continuu, pana incep sa se inmoaie.

Turnati apa calda si lasati sa fiarba aproximativ 10 min sau pana ce legumele sunt facute.
Separat, optional, caliti faina in untul / uleiul incins, amestecand, doar pana incepe sa se aureasca. Stingeti cu putina apa, lasati pe foc mic pana se ingroasa, apoi turnati in vasul cu supa.

Tot optional, puteti sa treceti supa printr-o sita sau procesor de alimente, apoi repuneti pe foc.
Aduceti la punctual de fierbere si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Serviti cat este calda, adaugand in farfurie smantana, dupa gust, optional.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas unguresc

Gulasul unguresc este un preparat atat de bun, incat nu are cum sa nu iti placa.   

Gulas unguresc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj