Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Portii
8
Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g fasole verde păstăi (la conservă),
  • 1 ceapă albă uscată,
  • 2 fire de praz,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras roşu,
  • Sare-după gust,
  • 200 g roşii cubuleţe(la conservă),
  • Zeamă de varză-după gust,
  • Pătrunjel, leuştean şi mărar.

Mod de preparare


Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare după gust şi roşiile cubuleţe, se completează cu apă şi se lasă să fiarbă cam 20 de minute.
Apoi se adauga şi fasolea verde la conservă, care e deja fiartă, se mai lasă sa fiarbă cam 10 minute.
Când este aproape gata, se acreste zeamă de varză, după gust, eu pun cam o cană.
Se ia focul şi se adaugă verdeţurile tocate mărunt.

Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 45 min
Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/ciorba-de-fasole-verde-acrita-cu-zeama.html

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Mancarica de legume gratinata

Luscos Ardelenesc