Ciorba de Dovleac cu Iaurt (Lapte Batut, Zer)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr dovleac deja curatat de coaja si simburi si taiat cuburi
  • 400 ml apa sau supa
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • 1 lingurita de ceapa tocata
  • marar tocat
  • 1 paharel de iaurt mai lichid sau lapte batut, kefir, zer

Mod de preparare

- in oala de ciorba am inabusit ceapa si cuburile de dovleac cu uleiul si sarea, am adaugat apa si am pus capacul

- am lasat sa fiarba pina s-a inmuiat dovleacul si cum vroiam ciorba mai densa am lasat sa fiarba putin mai mult si am amestecat ca o parte din cuburilòe de dovleac sa se striveasca si sa dea consistenta

- cind a fost gata am tras oala de pe foc si am adaugat iaurtul si mararul tocat (al meu era uscat) , am amestecat, pus capacul si m lasat sa se odihneasca si totodata sa se mai raceasca ...

- am servit. o mai aproape de temperatura camerei dare nbuna si rece si calda ...

cine vrea poate sa adauge si orez la fiert impreuna cu dovleacul de la ineput (orezul fierbe in 18-20 minute si dovleacul cuburi tot cam asa de repede daca nu chiar mai repede)

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...