Cozonac de post

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 24/11/2009 04:12

Anca, ma bucur ca ai avut succes cu cozonacii :wink:

Este un aluat foarte ascultator :lol:

Imi place cum ai pus nuca :buuun: tocata mai mare ! Sectiunea arata admirabil :master:
Chiar mi-ai facut pofta :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :pup: :hug:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 24/11/2009 04:13

cara scrie::shock: pupi, tare frumos a iesit cozonacul! am notat reteta alinei si o aplic si eu cat de curand :wink: :peace:


Cara, n-ai sa regereti :wink:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 24/11/2009 07:10

Oare pe unde am umblat eu cand Alina a postat reteta asta :?
Ce mai conteaza ca nu are unt, oua si lapte cozonacul cand toate astea, sunt compensate pe deplin cu asa o bunatate de umplutura :buuun: :buuun: :buuun:
Si metoda de impachetare eu n-am mai vazut-o la nimeni!
Daca a lansato Lory o felicit, este super =D> =D> =D> si o sa adopt si eu stilul ei:wink:
Alina, Pupi :master: :master: :master: :master: :master:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/11/2009 08:50

Fetelor, cozonacul este tare fain. Acuma sa va spun cum am facut eu , pentru ca nu am fost sigura cum se comporta cele doua aluaturi.
Dupa indicatile Alinei, am intins prima foaie, cea alba, si pe un sfert din ea am pus o combinatie de nuca tocata ,(nu macinata )amestecata cu stafide, curmale tocate, caise uscate tocate, cranberry, smochine uscate tocate, zahar si coaja rasa de lamaie. Inainte de a intinde deasupra a doua foaie ( cea de cacao) am stropit putin compozitia de nuca cu apa . Peste foaia de cacao am pus din nou compozitie de nuci si din nou am stropit cu cateva picaturi de apa dupa care am rulat si am urmat intocmai instructiunile Alinei. :pup:
Am pus stropii aia de apa ca sa fiu sigura ca cele doua aluaturi se vor lipi intre ele in timpul coptului si nu am sa am goluri in cozonac> aburii emanati de apa cred ca au lucrat bine. Dupa cum a spus si Alina, cozonacul asta nu se lasa prea mult la dospit in tava.
Incercati, nu o sa va para rau. :flower: :flower: :flower:

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Re: Cozonac de post

Mesajde qadrianaq » 25/11/2009 03:49

foarte frumos arata
interesant modelul de deasupra
multumim de idee
=D>

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 25/11/2009 06:49

adry scrie:Daca a lansat-o Lory o felicit, este super =D> =D> =D> si o sa adopt si eu stilul ei:wink:


Adry multumesc....de aici s-au inspirat fetele :) http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... onac-4809/

Pupi e super =D> =D> asa imi place cu multa umplutura...cred ca am sa-mi fac timp sa incerc si eu aceasta reteta...arata prea bine :roll: :buuun:

Pentru a iesi lucios deasupra sa-l dati cu un sirop concentrat de zahar sau cu miere de albine...asta cat inca e la cuptor
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 25/02/2010 02:44

De data asta am umplut numai cu rahat si miez de nuca tocat ci cutitul si usor prajit :D
Fişiere ataşate
P1100339.JPG
P1100339.JPG (52.04 KiB) Vizualizat de 2987 ori
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

alex_boros
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 25/02/2010 06:10

Re: Cozonac de post

Mesajde alex_boros » 25/02/2010 06:19

foarte interesant modul de ornare cu fasii rasucite, am sa incerc si eu.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/02/2010 10:49

Alina, ce fain ti-a iesit cozonacul....si eu am facut saptamana trecuta o tura, fara rahat dar am pus o gramada de nuci si fructe uscate....tare bun :buuun: :hug:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 25/02/2010 12:31

Alex - metoda nu imi aprtine :blushing:
Si eu m-am inspirat de la Lory :flower:

Pupi - este asa de bun acest aluat si se face asa de usor incat a devanit preferatul nostru :lol:

Daca pui arome - nici nu iti dai seama ca este fara lapte si fara oua :D
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori