Ardei umpluti cu legume si cus-cus

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Ardei umpluti cu legume si cus-cus

Mesajde anisoara67 » 10/02/2019 05:24

2 ardei grasi mari,unul verde si unul rosu,
ulei de masline,
un morcov,
o ceapa rosie,
un castronel de mazare prefiarta,
4-5 ciuperci mari,
100 g cus-cus,
2 lingurite de pasta de tomate,
2-3 foi de dafin,
sare
piper,
o lingurita de legume deshidratate fara sare,
condimente uscate
,un ou ,
o legatura de marar verde,
2-3 rosioare cherry.
Ardeii spalati si stersi bine se taie in cate 2 jumatati egale, pe lungime, se curata de seminte si vinisoare, iar partea cu cotor se curata cu o lingurita, indepartand-ul cu grija,cu tot cu seminte apoi se aseaza intr-o tava cu partea taiate in sus ,se sareaza in interior si se dau la cuptor cca 20-25 minute.
Intre timp pregatim umplutura astfel;incingem ulei de masline in care calim ceapa taiata fin,ciupercile feliate si morcovul dat prin razatoarea mica,cand se inmoaie adaugam si mazarea prefiarta,saram,piperam ,turnam cca. 200 ml apa si acoperim cu un capac sa fiarba inabusit cca 20 minute.Se adauga si cus-cusul si daca mai este nevoie mai adaugam cca 100 ml apa .Acoperim cu capac si lasam la fiert ,la foc mic,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie cus-cusul.Oprim focul si lasam tigaia acoperita cca 10-15 minute dupa care adaugam in compozitie oul batut si presaram mararul verde,amastecam pana la omogenizare.Se scot ardeii din cuptor,se tamponeaza in interior cu un servetel pentru a absoarbe lichidul lasat apoi ii asezam intr-o forma de cozonac(mai inalta)de yena si ii umpem pe fiecare cu compozitia din tigaie,taiem feliute de rosii deasupra.Adaugam cu grija,pe lanaga ardeii umpluti,fara a depasi gura ardeilor, pasta de tomate diluata cu 200 ml apa ,in care pus un strop de ulei de masline,sare piper ,condimente uscate.punem intre ei si cate o frunza de dafin si dam la cuptor cca 30 minute,sa fiarba la foc domol.Daca vrem ca preparatul sa fie de post nu mai punem oul batut in compozitie.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc01339.jpg
dsc01339.jpg (876.6 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01282.jpg
dsc01282.jpg (883.48 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01271.jpg
dsc01271.jpg (817.9 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01273.jpg
dsc01273.jpg (845.4 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01264.jpg
dsc01264.jpg (895.28 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01253.jpg
dsc01253.jpg (838.34 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01250.jpg
dsc01250.jpg (537.13 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01241.jpg
dsc01241.jpg (876.27 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01238.jpg
dsc01238.jpg (1.07 MiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01236.jpg
dsc01236.jpg (671 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01232.jpg
dsc01232.jpg (921.2 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01352.jpg
dsc01352.jpg (798.4 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01346.jpg
dsc01346.jpg (1012.37 KiB) Vizualizat de 241 ori
dsc01342.jpg
dsc01342.jpg (848.12 KiB) Vizualizat de 241 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori