Pagina 5 din 5

Scris: 20/12/2006 03:03
de maria MIHULESCU
Eu incerc sa combin cele doua bucatarii, adica de aperitiv o sa pun ceva jamon (jambon), si tot felul de salamuri taiate feliute subtiri (penru cei ce cunosc cate ceva din bucataria spaniola inteleg ce sunt: salchichon iberico, chorizo iberico, jamon de bellota,etc.), branzeturi de multe feluri. Apoi salata noastra de beuf, crevetii lor facuti la gratar, somon afumat umplut cu salata de ananas (de asta o sa va spun mai multe dupa ce o fac si pun si poze), sarmalele noastre (gasesc tot ce am nevoie la un magazin romanesc), miel la cuptor (dupa traditia casei lor), tortul nostru diplomat, si fursecurile lor.

De baut, ca aperitiv pentru barbati coniac, whiskey, iar pentru femei lichoruri sau creme de mai multe feluri, dupa preferinta. Mie imi place foarte mult un coctail din un pic de lichior de coacaze(cam un deget), peste care se pune 100ml de vin alb rece sau sampanie alba, seaca, intr-o cupa glazurata. Reteta o am de la o frantuzoaica si nu imi amintesc cum se numeste aceasta combinatie, dar merita incercata.
La masa vin alb, rosu, sampanie (am pastrat cateva sticle de cand am fost in Franta), dar mie imi place mai mult cea valenciana, dulce, semidulce sau sec, dupa preferinta.

Sper sa imi iasa totul. Pana atunci, va doresc spor la pregatiri.

Scris: 22/12/2006 12:10
de nicoleta64
La sarbatori intotdeauna am incercat sa fac si ceva romaneste.Drept sa spun ,de multe ori,este sotul meu(italian)care ma roaga sa fac ceva romaneste.Nu numai acum de sarbatori,in tot restul anului.Singurul lucru care nu-i place este piftia.De multe ori renunt sa fac deoarece mananc doar eu.Dar de Craciunul asta am mare pofta,imi voi face doar pt.mine

Scris: 22/12/2006 06:33
de miha1950
Nicoleta, la min e este invers: fata mea si cu mine nu mancam piftia( eu o mai gust totusi, dar ea nici atat) , in schimb o savureaza ceilalti. Asa ca o fac.

retete pentru sarbatori

Scris: 12/12/2007 06:28
de lore07
buna tuturor,numele meu este loredana si aseara am intrat prima data pe acest forum.am o rugaminte pentru voi,cine ma poate ajuta u niste retete de salate si prajituri cu crema fara unt pt seara de craciun si revelion

retete pentru sarbatori

Scris: 12/12/2007 06:31
de lore07
am observat ca multe dintre voi sunt din italia,ma poate ajuta cineva cu reteta de pannetone cu ciocolata?am mancat de curand la cineva si a fost delicios

Scris: 12/12/2007 08:31
de crista
Buna Loredana

bine ai venit :flower:

vezi ca retete sunt pe aici destule si or sa mai apara prajiturele dar spre Craciun.. oricum daca intri sa citesti din urma sigur vei gasi ceva pe plac . Dulciurile sunt la capitolul de dulciuri ( :lol: ) si salatele nu cred ca sunt prea multe dar sigur ceva vei gasi . In plus mai gasesti retete la capitolul de retete pt sarbatori dar cauta in urma caci acum pt sarbatori inca nu s-a apucat nimeni de gatit ...si retete fara poze nu prea obisnuim sa scriem.

Despre panettone tocmai am tradus citeva retete fara ciocolata ... nu stiu cum era cel pe care l-ai mincat tu cu bucatele de ciocolata sau cu bile de crema de ciocolata ? oricum tu citeste retetele traditionale deja traduse si adauga ciocolata ... insa dureaza 3 zile sa faci un panettone ... de cind te apuci prima oara sa il framinti si pina il coci... e multa munca ... iti mai trebuie si hirtia speciala in are se coace ... nu stiu dc se gaseste in Ro dar o poti face tu din hirtie de copt e un cilindru ca o oala din hirtie ...


spor la citit !!

Re: Retete de Craciun

Scris: 02/10/2009 07:08
de looqpool
andrei scrie:Sunt foarte curios ce mananca lumea de Craciun. La noi e traditia taierii porcului asa ca orice aliment cunoasteti din carne de porc se poate gasi pe o masa in apropiere :) Cum e in alte zone, voi ce puneti pe masa de Craciun ?


si la noi se taie porcul de craciun.

Scris: 27/12/2011 09:43
de cristi00005
de Craciun am facut ciorba de burta la ceaun , putin frig dar merita si nu se compara cu cea facuta pe aragaz