Pagina 4 din 5

Scris: 10/07/2006 04:15
de Sandra Donaghey
Si acum o sa pun niste poze luate de pe net sa va arat ce mananca englezii la masa de Craciun

rugaminte!!!

Scris: 25/07/2006 08:19
de cristina48
sa stii ca am facut o tava de ecler-uri cum nu gasesti nici la cofetarie :wink: reteta ta pentru aluat este excelenta, mi-a reusit ...
nu am posibilitatea sa postez imagini,dupa cum ti-am spus,
acum , daca nu abuzez :rugaciune: te-as ruga,daca-ti face placere, sa-mi traduci si mie reteta unui tort"truffle cake", de pe site-ul acela descris de tine(My Cool Deserts)
In speranta ca ma vei ajuta... mii de multumiri :bum: :flower:

Re: rugaminte!!!

Scris: 25/07/2006 09:59
de Sandra Donaghey
cristina48 scrie:sa stii ca am facut o tava de ecler-uri cum nu gasesti nici la cofetarie :wink: reteta ta pentru aluat este excelenta, mi-a reusit ...
nu am posibilitatea sa postez imagini,dupa cum ti-am spus,
acum , daca nu abuzez :rugaciune: te-as ruga,daca-ti face placere, sa-mi traduci si mie reteta unui tort"truffle cake", de pe site-ul acela descris de tine(My Cool Deserts)
In speranta ca ma vei ajuta... mii de multumiri :bum: :flower:


Imi pare bine draga Cristina ca ti-au iesit eclerele precum si toate retetele.Cat despre abuz ....abuzeaza cu toata increderea ca nu ma supar, ci dimpotriva imi face mare placere.Chiar acum ma uit dupa reteta.O sa traduc si prajitura Curcubeu. :flower: :pup:

Scris: 25/07/2006 11:22
de Sandra Donaghey
Truffle Cake
Prajitura:

6 galbenusuri
5 albusuri
1/2 lingurita crema de tartar
2/3 ceasca de zahar
2 linguri apa fiarta
2 linguri cacao
5 linguri de faina pentru prajituri
2 linguri amidon

Sirop:

3 linguri apa
2 linguri zahar
1 lingura de lichior la alegere

Crema:

140 gr ciocolata de menaj
2 cesti frisca lichida


Truffles:

140 gr ciocolata de menaj
1/3 ceasca frisca lichida
1 lingurita lichior

200 gr ciocolata rasa pentru acoperit truflele si acoperit tortul

1.Faceti crema cu o zi inainte.Puneti frisca pe foc si adaugati ciocolata taiata bucatele.Amestecati cu grija pana se topeste ciocolata si dati la o parte.Tineti la frigider pana a doua zi.
2.Incalziti cuptorul la 375 F.Tapetati o forma de 8 inci cu hartie de copt.
3.Bateti albusurile cu crema de tartar pana stau tepene si adaugati incet-incet 1/3 ceasca de zahar.Lasati deoparte.
4.Bateti galbenusurile cu zaharul ramas pana se albesc si isi maresc volumul.Adaugati cacaoa cernuta in apa fiarta si adaugati incet la galbenusuri.
5.Cerneti faina si amidonul peste compozitia de galbenusuri, adaugati 1/3 din albusurile batute si amestecati usor.Repetati cu albusul ramas.
6.Puneti 1/2 ceasca de compozitie in forma rotunda gata tapetata si coaceti cam 5-8 min pana se isi revine cand o apasati cu degetul la forma initiala. Coaceti toate foile pe rand.( E in genul la Dobos coptul foilor).
7.Pentru sirop amestecati apa cu zaharul si fierbeti.Luati de pe foc si adaugati lichiorul.
8.Bateti crema rece . Insiropati usor blaturile cu sirop si intindeti crema peste ele.De asemenea acoperiti lateralele si partea de sus a tortului si presarati ciocolata rasa.
9.Pentru truffe incalziti frisca ca mai sus si adaugati ciocolata taiata bucatele.Amestecati usor si cu grija , adaugati lichiorul preferat si lasati la frigider sa se raceasca pentru 1 ora inainte de a face trufele.Luati cu lingurita din compozitia racita si dati forma rotunda.Asezati pe o tava si dati la congelator pentru 30 minute.Scufundati trufele cu ajutorul unei scobitori in ciocolata topita si lasati sa se usuce intr-o tava curata.Cand glazura s-a uscat presarati cacao pudra.

mii de multumiri!

Scris: 26/07/2006 06:15
de cristina48
multumesc din suflet pentru ajutorul prompt pe care mi l-ai dat,si apreciez gestul...
avand in vedere ca reteta este putin mai sofisticata, am s-o incerc intr-n moment de relaxare ,si cu siguranta te voi anunta ce"capodopera" mi-a reusit...
:pup: :flower:

Scris: 26/07/2006 02:25
de Sandra Donaghey
Cu cea mai mare placere si de abia astept sa ne spui cum a iesit :love:

Scris: 20/12/2006 12:47
de andrei
Dar voi, fiind asa departe, de sarbatori nu gatiti si ceva traditional romanesc ?

Scris: 20/12/2006 01:28
de crista
Cind esti departe nu intotdeauna ai cu ce si din ce sa pregatesti o masa traditioanala romaneasca .. apoi in familiile mixte nu toate alimentele sau preparatele sunt pe placul tuturor.
Cum de Craciun mergem mereu la neamuri ( deci mincam mai mult sau mai putin traditional italian) pt urmatoarele zile +Revelion eu ma voi orienta :
- in piftie sa nu pun usturoi ca nu o maninca nimeni ( nici macar eu daca vreau sa dorm in patul conjugal =)) )... asa ca se va transforma in gelatina de porc reteta traditionala siciliana ... ca dehhh nu suntem noi singurii care facea asa ceva in lume...
- cirnati, tobe, caltabosi nu am cum si din ce .. dar asta nici dc statem in Bucuresti nu as fii facut .... asa ca ne "combinam" cu ce aveam: sarmale din varza dulce ca ii plac mai mult jumatatii rasfatate, salata beuf ( care nu e asa de romaneasca .. aici se numeste insalata russa si este fara carne .. deci mare dif nu exista), gaina umpluta ( cum facea mama mea ... asta ca fiind o reteta de acasa .. dar pe care incerc din rasputeri sa mi-o amintesc pt ca nu mai am pe cine sa intreb cum o facea... )

-cozonac nu stiu sa fac si nici experiente trsite nu vreau sa am iar mie panettone imi place mult asa ca va fii de baza pe linga alte prajiturele romanesti de data asta si biscuitii italieni pe care deja i-am facut...

Astea sunt sarbatorile integrarii :hug:

Scris: 20/12/2006 01:38
de andrei
Offf, piftie fara usturoi .... Chiar ca o duceti greu ... :)
Gaina parca palea in fata porcului in perioada asta ... :)
Sarmalele cred ca o sa le sara Nevasta-mea anul asta insa restul o sa fie prezente. Salata Beuf nu cred ca e la fel de buna fara carne insa ...
Bauturi traditional Europene ceva ... ? Noi mai bagam lichior de oua ( traditional american :) ) dar altceva nu prea ...

Scris: 20/12/2006 01:54
de crista
nu .. scuze nu ma-m exprimat bine.. salata mea va fii cu carne off course... insa vroiam sa zic ca ea nu intra la capitolul traditional romanesc ca se face peste tot in lume.. la fel ca si piftia ( fara usturoi dar cu lamiie ... ) si e la fel de buna ... deci ce mai ramine din traditionalul romanesc oricum nici in Ro nu le pregateste tot poprul in casa ( ci numai cine sta la tara, sau are porc .. si etc.. ca mai sunt si alte conditii :lol: ).

Noi cum ziceam nu vom minca acasa de Craciun, deci in perioada dintre Craciun si Anul nou va tb sa umflam matzul cu ceva asa ca gaina mea dupa metoda mamei , care se facea la sarbatori sau cind mergeam la iarba verde ( ca e fara oase si umpluta .. deci tare buna de mincat si rece ) va fii ideala... evident fripturi, cirnati italieni ca au si ei cirnatii lor :P cu muraturi in saramura puse de mine ( nu astea in otet ale lor .. acre rau) .. si cam asta ..

Bauturi :
aici in zona mea vinul casei este San Giovesse .. rosu si tare .. nu sunt eu mare priceputa dar pare un cabernet ... deci asta va fii la masa sau dc se cere vin alb atunci nu stiu dar oricum sec tb sa fie ... pe a desertul de fructe si dulciuri se bea sampanie ( adica spumante italian... ca sampania nu e chiar pt toate buzunarele ... Eu prefer pumante Martini .. si tot eu prefer dulce .. si soacra.mea la fel .. deci ca sa nu se sacrifice tot neamul pt noi doua vor fii 2 sticle : una seaca cum place neamului italian si una dulce pt noi doua...
Cu spumantul care ramine dupa petreceri :
- dc e dulce se face o crema de ou pe bain marie ..
- dc e sec se foloseste la risotto ...

Alte bauturi ar fii limoncello sau ceva amaro /amareto dupa masa.. un digestiv adica ..