Pagina 1 din 1

Dovlecei si rosii umplute,la cuptor

Scris: 03/01/2016 06:23
de anisoara67
4 dovlecei tineri,
4 rosii mari si tari,
400 g carne tocata de curcan,
o ceapa,
un ardei gras rosi,
o lingura de legume deshidratate fara sare,
ulei,
sare,
piper,
verdeata,
10 oua de prepelita<br/><br/> Dovlecei spalati si stersi se taie la capete apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez ajutandu-ne de o lingurita fara a strapunge celalalt capat al jumatatii.LOa rosii se taie un capac deasupra,se curata bine de miez .
Se curata ceapa si se taie marunt ,ardeiul se taie in cubulete si apoi se calesc impreuna intr-un strop de ulei.Cand legumele se inmoaie se adauga carnea care se caleste pana scade tot sucul lasat.Se adauga si lingura de legume deshidratate,se potriveste de sare si piper si se da tigaia de pe foc apoi se adauga verdeata(marar si patrunjel) tocata fin.
DSe umplu fiexare jumatate de dovlecel si fiecare rosie,se aseaza intr-o tava mai inalta , apoi deasupra compozitiei din fiecare,se spartge cate un ou de prepelita ,acestas legand compozitia de carne.
Se toaca marunt miezul de la rosii ,se toarna in tava,se complteaza cu apa ,se adauga un praf de sare si un strop de ulei apoi se da 30 de minute la cuptor.Se pot servi simplu sau cu smantana!
Pofta buna! <br/><br/>

Scris: 12/01/2016 11:19
de angela_de
Pfiiii, Anisoara, cum poate sa arate :buuun: :buuun: :buuun: ! Nu stiu cum de n-am vazut reteta la postare!
Iar prezentarea si pozele sint pe masura, asa cum ne-ai obisnuit! Felicitari! =D> =D> si multumesc de idee!

Scris: 15/01/2016 11:31
de mikirafaela
Anisoara, :hug: , felicitari! =D> Imi place foarte mult cum gatesti, ce sa mai spun de poze! :vis: Felicitari si pentru titlul de "reteta saptamanii"! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: