Ingrediente:
-1 pachet aluat foitaj ( 800- 1000 g)
-unt
Crema de vanilie:
-3 cutii smantana pentru frisca, cu min 30% grasime, de 250 ml fiecare
-2 pachete praf de budinca de vanilie, instant ( OlĂŠ, dr. Oetker)
-zahar pudra, dupa gust, optional si / sau daca este cazul, functie de smantana pentru frisca pe care o aveti
Pentru ornat:
-zahar praf ( vanilat), dupa dorinta
Preparare:
Decongelati aluatul.
Asezati o foaie de aluat in tava unsa cu unt, apoi ungeti si foaia cu unt topit si racit. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si frumos rumenita.
Procedati la fel cu a doua foaie.
Crema de vanilie:
Mixati la viteza mare, aproximativ 3 min, smantana pentru frisca rece impreuna cu praful de budinca si zaharul pudra, dupa gust ( optional si / sau daca este cazul) sau pana ce devine o crema tare, teapana.
Turnati crema peste prima foaie racita, nivelati si asezati deasupra foaia a doua.
Pudrati cu zahar praf ( vanilat), dupa dorinta.
Cremsnit-ul poate fi consumat imediat, portionat, sau se poate lasa peste noapte in frigider ori in loc racoros ( foile se vor inmuia putin- sunt chiar mai bune).
Precizari:
1/ Pentru ca foaia de aluat sa nu creasca prea mult in inaltime la copt, intepati aluatul cu dintii unei furculite, inainte de a-l da la cuptor. Daca nu ati facut acest lucru, puteti acoperi imediat aluatul copt, atunci scos din cuptor, cu un prosop ud si stors bine.
2/ Pentru a putea taia prajitura frumos, fara sa se sfarme blatul de deasupra, portionati prin taiare in patrate foaia a doua, inainte de a fi asezata in tava pentru copt. Patratelele coapte si racite asezati-le peste crema, in aceeasi ordine in care au stat in foaie, inainte de taiere.
3/ Crema este delicioasa, nu curge cand este consumata prajitura si ramane ferma mai multe zile ( in comparatie cu cea pregatita pe foc).
Cremsnit rapid cu crema de vanilie
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Cremsnit rapid cu crema de vanilie
- Fişiere ataşate
-
- CIMG5092.JPG (118.84 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5090.JPG (115.89 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5088.JPG (117.77 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5085.JPG (117.62 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5081.JPG (124.4 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5078.JPG (123.32 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5075.JPG (94.62 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5069.JPG (96.43 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5066.JPG (95.38 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5063.JPG (97.25 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5055.JPG (80.47 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5050.JPG (90.7 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5034.JPG (109.16 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5019.JPG (95.83 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5023.JPG (68.9 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5014.JPG (60.48 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5016.JPG (81.18 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5008.JPG (94.28 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5007.JPG (88.38 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5013.JPG (116.91 KiB) Vizualizat de 27004 ori
-
- CIMG5012.JPG (103.12 KiB) Vizualizat de 27004 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
- black_sweet_crush
- Bucatar
- Mesaje: 949
- Membru din: 23/03/2007 11:23
- Localitate: Din Bucuresti-in Dublin
black_sweet_crush scrie:waaaw, ce bine arata!si foietajul zici ca e desprins din povesti!foarte frumos e!al meu iese mereu albicios si nerumenit.
Multumesc frumos, draga mea !
Mie intotdeauna mi se aureste in cuptor, nu pot sa-mi explic ce se intampla la tine






"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
- black_sweet_crush
- Bucatar
- Mesaje: 949
- Membru din: 23/03/2007 11:23
- Localitate: Din Bucuresti-in Dublin
cred ca-i cuptorul de vina...sau aluatul. eu cu Linco nu m-am impacat nicodata, nu creste deloc si lasa foarte multa grasime in tava.. Cel bulgaresc sau ce natie e, Bella e foarte bun (era, acum nu mai stiu). eu iau de la magazinul rusesc, dar niciodata nu au ambalaje la fel ca sa stiu sa iau din nou ce-am mai luat altadata.
Lucia draga mea, bine te-am regasit
Mmm cremsnit... delicios.
Cateva mici notite daca nu te superi
- aluatul si tava nu necesita ungere cu unt - aluatul contine unt deja, in proportie foarte mare, nu se va lipi garantat - de ce sa adaugam mai multe calorii daca nu e necesar?
- desi ai intepat foile tot au crescut un pic cam mult fata de cele de la patiserie.
Pentru a preveni aceasta se foloseste urmatorul procedeu: se intinde aluatul in tava, se inteapa cu furculita si apoi se pune peste el o tava de aceleasi dimensiuni cu tava in care este intins, in asa fel incat fundul tavii nr 2 sa apese peste aluat
- pentru a se taia frumos, nu e necesar sa se taie portiile dinainte insa e necesar un cutit serat (din cel pentru taiat paine) care se scufunda in apa fierbinte, se scoate si se sterge se apa apoi imediat se taie prajitura - se procedeaza astfel la fiecare taietura
- nu as sfatui pe nimeni sa foloseasca praful de budinca fara a fi preparata inainte, din motive de sanatate; contine praf de oua si implicit ar putea contaminat cu anumite bacterii care pot provoca cel putin o indigestie. Prepara budinca, si o cantitate egala de frisca batuta si amesteca-le - rezulta o crema deliciosa, asemenatoare cu cea de diplomat, insa fara gelatina. Aceasta crema va fi benefica si foilor, facandu-le maleabile fara a fi insa ude fleasca
P.S. Apropo de gradul de rumenire - aceasta depinde si de tipul tavilor folosite, nu numai de cuptor - cele care sunt inchise la culoare (ca de exemplu cele antiaderente) vor rumeni mai tare, cele de sticla, tabla sau aluminiu, mai putin. Daca doresti sa iasa mai rumenite, muta grilajul un pic mai sus, ca sa fie mai aproape de plafonul cuptorului si deci aceasta sa reflecte mai mult catre suprafata prajiturilor. La multe cuptoare se poate ajusta distanta nu numai prin mutarea grilajelor ci si prin rotirea acestora, dosul devine fata



Mmm cremsnit... delicios.

Cateva mici notite daca nu te superi

- aluatul si tava nu necesita ungere cu unt - aluatul contine unt deja, in proportie foarte mare, nu se va lipi garantat - de ce sa adaugam mai multe calorii daca nu e necesar?

- desi ai intepat foile tot au crescut un pic cam mult fata de cele de la patiserie.
Pentru a preveni aceasta se foloseste urmatorul procedeu: se intinde aluatul in tava, se inteapa cu furculita si apoi se pune peste el o tava de aceleasi dimensiuni cu tava in care este intins, in asa fel incat fundul tavii nr 2 sa apese peste aluat
- pentru a se taia frumos, nu e necesar sa se taie portiile dinainte insa e necesar un cutit serat (din cel pentru taiat paine) care se scufunda in apa fierbinte, se scoate si se sterge se apa apoi imediat se taie prajitura - se procedeaza astfel la fiecare taietura
- nu as sfatui pe nimeni sa foloseasca praful de budinca fara a fi preparata inainte, din motive de sanatate; contine praf de oua si implicit ar putea contaminat cu anumite bacterii care pot provoca cel putin o indigestie. Prepara budinca, si o cantitate egala de frisca batuta si amesteca-le - rezulta o crema deliciosa, asemenatoare cu cea de diplomat, insa fara gelatina. Aceasta crema va fi benefica si foilor, facandu-le maleabile fara a fi insa ude fleasca


P.S. Apropo de gradul de rumenire - aceasta depinde si de tipul tavilor folosite, nu numai de cuptor - cele care sunt inchise la culoare (ca de exemplu cele antiaderente) vor rumeni mai tare, cele de sticla, tabla sau aluminiu, mai putin. Daca doresti sa iasa mai rumenite, muta grilajul un pic mai sus, ca sa fie mai aproape de plafonul cuptorului si deci aceasta sa reflecte mai mult catre suprafata prajiturilor. La multe cuptoare se poate ajusta distanta nu numai prin mutarea grilajelor ci si prin rotirea acestora, dosul devine fata
- nicoleta64
- Bucatar de talie internationala
- Mesaje: 5421
- Membru din: 31/10/2006 07:16
- Localitate: Italia
- Contact:
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori