Pagina 1 din 2

Salata Laguna

Scris: 13/01/2011 08:49
de Leandra
Este o salata usor de facut, atat de vara cat si de iarna.

Ingrediente pentru o portie: 50-70g piept de pasare, 2-3 foi de salata verde/1-2 castraveti murati, 50g ciuperci, 2-3 masline, 2 linguri de dressing din lamaie cu maioneza, sare, piper.

Carnea, salata sau castravetii, ciupercile si maslinele se taie marunt si se amesteca cu dressingul, apoi se da sare si piper dupa gust.

Eu o fac iarna cu castraveciori sau pepene murat dar este mai gustoasa cu castraveti, iar vara cu salata verde, dar se poate face si cu ambele in acelasi timp.

Scris: 13/01/2011 09:11
de Leandra
P.S. Poze cu prepararea. Optional se poate pune si un catel de usturoi (eu prefer fara).

Scris: 14/01/2011 09:05
de pupi
Nu te supara ca intreb, carnea de pui cum se prepara? Friptura? Fiarta? Tocanita???
Ciupercile se pun direct din conserva sau din cele proaspete si se gatesc in prealabil??
Mersi :flower:
Arata bine si suna bine :buuun: :buuun: :roll:

Scris: 14/01/2011 07:50
de Leandra
Carnea poate fi pregatita oricum prefera fiecare, eu o folosesc din friptura la gratar sau, mai ales, la tava, dar fara condimente aromate, doar cu sare si piper. Cred ca merge si prajita, eu nu am incercat asa, ca nu mananc prea des carne prajita in ulei.

Ciupercile eu le pun din conserva si le fierb 10 minute inainte de a le toca.

Scris: 14/01/2011 11:17
de pupi
Multumesc :hug:

Scris: 15/01/2011 08:44
de Leandra
Cu multa placere :)

Scris: 15/01/2011 11:03
de black_sweet_crush
Cred ca e logic ca nu mergea pasarea din tocanita :P

Scris: 15/01/2011 07:44
de Leandra
ei, dar mai stii? :D :P daca singura carne de pui o ai din tocanita si vrei musai o salata din asta drept in clipa aia :))))))))) vorba romanului, merge si-asa, nu? :lol:

Scris: 15/01/2011 08:19
de pupi
Radeti voi fete , radeti , hai sa rad si eu in rand cu voi =)) =)) =)) =)) =)) ....ce am scris acolo despre tocanita era doar un exemplu.....la reteta originala era ( si inca mai este ) lipsa completa de info..
De ex, cineva neexperimentat poate intelege carne cruda :? ....ma gandesc :vis: :vis: ca ar fi ar fi trebuit specificat " starea de fapt" a carnii ( cruda, fiarta, friptura, la gratar , de ce nu , chiar scoasa din tocanita, pastrama etc)
Gustul unei carni difera in functie de modul in care este gatita....fiarta are un gust si friptura daca este preparata, are alt gust.....proaspata are o consistenta si rest de la o mancare mai veche are alta consistenta ( este mai uscata )
....deci.....concluzia mea este ...salata buna , sigurat am sa o pregatesc :buuun: , dar cred ca ar trebui facut ceva modificare la reteta ( sa fie mai explicita , orice carte de bucate care o citesti , are explicatie necesara...ex" carne macra,carne de la sold,, sau de la gat, gatita, fiarta sau prajita, etc , etc , plus ciupercile sa fie proaspete, din conserva, fierte in apa cu sare , etc , etc) ....cam la asta ma refeream :) :peace: :peace:

Scris: 15/01/2011 11:54
de Leandra
Reteta originala, ca sa zic asa, este la mine pe blog, si acolo este specificat la ingrediente piept de pui fript.
Mie mi s-ar parea ciudat ca cineva, chiar lipsit de experienta culinara, sa creada ca la o salata unde nu se specifica starea carnii ar fi vorba despre carne cruda (facand abstractie de faptul ca in poza cu ingredientele maruntite se cam vede ca nu este cruda carnea), dar in fine, poate ca or fi asemenea oameni.

Cat despre strictetea retelor, eu nu sunt adepta strictetii, fiecare face - acolo unde este posibil - asa cum ii place mai mult. Cel putin eu asa gandesc, dar este adevarat ca sunt oameni - stiu eu unul ;) - care prefera sa faca exact, dar exact ca la reteta, ca sa aiba pe ce da vina daca nu-i iese.

La salata asta diferenta de gust nu vine de la felul cum e preparata carnea ci de la cat de multe masline are :)) cu mai multe, e mai buna, dupa gustul meu.