Pagina 1 din 2

Flori din `piftie`

Scris: 10/03/2009 11:34
de elenaddd
incep prin a va spune buna seara!apoi vreau sa va spun cum am reusit sa depasesc o,,criza''si totodata am dat nastere unei retete culinara. :P fiind la inceputl casniciei ,ca orice om care o ia de la zero,nu aveam toate cele necesare intr-o bucatarie.adica veti descoperi ca nu aveam nici macar unele chestiuni elementare.dar sa nu va plictisesc cu vorbe multe si sa trec la ,,fapte,,.stand la tara m-am hotarat sa am animalele mele ,,de companie,,(porc,iepuri,vitica,etc)si bineinteles,hotararea am luat-o in momentul in care soacra mea s-a uitat urat cand am hotarat sa iau o bucatica de sunca din porcul ei.ok!gata cu vorba.am crescut porcul l-am taiat ,l-am preparat(dupa putinele mele cunostinte de gospodina) si m-am hotarat sa fac piftii de revelion.am luat un picior,l-am spalat,apoi l-am pus la fiert .am luat spuma(si totodata grasimea)de pe deasupra apei si am fiert pana cand a cazut carnea de pe os.aproape de final am pus o lingura de vegeta,,knor'' si am curatat 6-7 catei de usturoi.am pus vasul l-a racit si am scos carnea din el.dar aici e aici.......am descoperit ca nu aveam destule boluri sau castronase pentru a pune zeama de piftie si eram disperata.atunci am rotit ochii prin debara si am vazut pet-urile goale de suc.le-am taiat partea de jos formand niste castronase ,,bulbucate'',iar dupa incva 5 minute mi-a venit o alta idee.am fiert 5-6 oua le-am fiert tari,le-am dat pe jumatate si le-am asezat in mijlocul ,,castronasului'' ,iar din albusul tare am facut cateva felii in forma de raza si le-am asezat in jurul oalui tait,formandu-se astfel o floricica.apoi am pus zeama(dupa ce am vanturat-o de 9 ori cu un polonic) si le-am pus in debara la rece.in seara de revelion am incalzit un ibric cu apa si pe rand am tinut 1 minut ,,castronasele'' deasupra lui apoi am rasturnt piftia pe un platou.in acea perioada toti invitatii s-au minunat de ideea mea,dar sata se intampla in anul ........1998.de atunci mi-am facut o bucatarie dotata ,doi copii si o familie minunata.insa,nu am reusit sa -mi cumpar un aparat foto pentru a putea posta si fotografii.va multumesc din suflet si va doresc ,noapte buna!

Scris: 10/03/2009 11:58
de adry
Elena, bine ai venit in familia RC!!! Chiar daca in '98 erai o tanara sotie la inceput de drum se vede ca ai stofa de gospodina! Si multa fantezie!
Imagine

Scris: 11/03/2009 08:36
de silvia13
Bine ai venit Elena printre noi.Super tare ideea! Felicitari! Si te asteptam cu cat mai multe retete si idei :flower: :love:

Scris: 11/03/2009 01:03
de galateea
Bun venit Elena!
Povestea ta dovedeste ca esti o gospodina inventiva care nu se lasa pana nu obtine rezultate remarcabile in bucatarie ,uimindu-si familia si prietenii si as mai adauga talent de povestitor, cu haz ....poate ar trebui sa si scrii ,cred ca ai avea succes :hug: :pup:

Scris: 11/03/2009 05:46
de cara
chiar ai fost inventiva :P =)) :hug: :love: mie nu-mi trecea prin cap sa tai peturile (cred ca multi dintre noi am trecut prin momente de criza de genul asta.. :hug: e normal, mai ales daca esti la inceput de drum :wink: )..
bine ai venit pe forum si abia astept sa vad poze cu mancaruri! (am impresia ca esti foarte inventiva si cred ca o sa avem parte de multe surprize) :hug:
:cafea:

fori din ,,piftie''

Scris: 11/03/2009 10:58
de elenaddd
bunaseara tuturor.nu-mi ramane decat sa va multumesc din suflet si sa va promit ca voi reveni ori decate ori voi avea ocazia si inspiratia necesara.mesajele d-tra mi-au stors o lacrima in coltul ochilor(de fericire,bineinteles,)si m-au facut sa am si mai multa incredere in mine.va multumesc mult!a.........si inca ceva nu asteptati sa postez fotografii(chiar daca mi-as dori),deoarece in,,umila mea gospodarie'' nu exista un aparat foto digital.,dar RETETE CULINARE EXISTA CU SIGURANTA! :pup: :peace: PE CURAND!!!!!!!!!

Re: Flori din `piftie`

Scris: 12/03/2009 07:17
de adriana_stefan
Elena iti spun si eu bine :flower: ai venit si te felicit pt inventivitatea ta :peace: ,prin asta denota ca esti o buna gospodina.Eu una deabia astept sa ti vad si celelalte inventii.Succes!!

Scris: 12/03/2009 01:03
de melianda
In primul rand bine ai venit pe RC si felicitari pentru inventivitate :flower: :flower: :flower: :hug:

am revenit

Scris: 17/03/2009 11:34
de elenaddd
buna seara la toti(toate). :vis: .ca sa nu va mai plictisesc cu anecdotele mele va propun o reteta pe care o fac de obicei ,,la criza''(de...nervi ?!).Este o reteta pentru 5 persoane,costa putin(in jur de 12 lei)si se prepara in aproximativ 70 de minute.eu am denumit-o ,,Mancare de inimioare cu ciperci''.ingrediente:1kg inimioare+pipote de pui;200g ciuperci;2 linguri bulion;o ceapa mica;100ml vin;delikat gust de legume;2 foi de dafin;ulei.Acum va spun cum se pegateste:cureti inimioarele si pipotele,le pui la fiert in apa cu o lingurita de otet(pt albire si fragezire),pana fierb pe jumatate.Intre timp rumenesti in ulei ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile.Amesteci continuu cu o lingura de lemn circa 15 minute.Adaugi inimiorele si pipotele scurse de apa ,pui delicat(dupa gust)bulion foile de dafin si vinul.Lasi sa fiarba 15 minutepana se obtine o mancare cu sos mai scazut.Se serveste cu piure de cartofi,dar eu o servesc pentru copii mei cu o garnitura de cartofi prajiti.Va doresc;pofta buna!Sper ca nu v-am rapit prea mult timp din timpul d-tra liber si mai sper ca vom mai comunica .PE CURAND! ELENA.

Re: am revenit

Scris: 18/03/2009 08:09
de adriana_stefan
Elena,este foarte buna mancarica,si eu o pregatesc la asa zisa,,criza de nervi"si nu numai.Este delicioasa!! :buuun: :buuun: