Hummus

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Hummus

Mesajde Micul » 22/05/2008 09:03

Pentru prima data am facut hummus, si pentru ca ne-a placut mult, pun reteta aici.

- o cana de naut uscat
- 1/4 cana pasta de susan
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 catel de usturoi
- 1/4 lingurita cumin
- 1/2 + 1/4 lingurita bicarbonat
- sare, piper
optional o lingura de iaurt si putin ulei de masline

Nautul se pune la inmuiat peste noapte, in apa curata, cu 1/2 lingurita bicarbonat.A doua zi se spala si se pune la fiert, fara sare, cu 1/4 lingurita bicarbonat, pana se inmoaie bine de tot ( cam 1,5 - 2 h ).Se scurge nautul si se pastreaza apa.
Se paseaza nautul, se adauga pasta de susan si celelalte ingrediente.In functie de preferinte se subtiaza, sau nu, cu apa in care a fiert nautul.
Fişiere ataşate
DSC00772.jpg
DSC00772.jpg (24.32 KiB) Vizualizat de 6414 ori
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 22/05/2008 10:46

foarte bun acest hummus, imi place foarte mult.super, felicitari :flower: :flower:
iasmina

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 23/05/2008 08:42

Multumesc, Iasmina.Si noua ne place mult, desi acasa l-am facut acum pentru prima data. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/05/2008 09:03

Foarte bun...

Micul poti sa presari si putina boia iute ( vezi dc va place . mie da) sau dulce doar pt decor .

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 23/05/2008 09:14

Crista, am presarat dar nu se prea vede in poza, ca-i prea mica.
Iute, iute ca si noua asa ne place. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori