Biscuiti (scone, minichifle) din malai cu brinza

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/05/2008 07:43

Roxi .. asa e untura sau alte grasimi inafara de unt nu au ce cauta in reteta ....Cind am zis ca imi lipsea untura nu era pentru scones ci pentru o reteta stil pateuri ( o reteta italiana pe care ma screm de multa vreme sa o fac si nu reusesc caci uit mereu sa imi cumpar untura )...


In retetele de pe net spuneau sa intinzi aluatul la peste 2 cm inaltime...si le arata taiate cu paharelul sau cercul la o dimensiune pe care eu nu o aveam ... vroiam sa tai cu steaua cea noua si cum era prea mare ca diametru nu le puteam face inalte caci riscam sa imi ramina crude in mijloc ... Asa ca vazusem si unele cu forme mai ca d biscuiti nu ff inalte si am zis ca merita sa fac un compromis o improvizatie intre biscuiti si scones ...


Nu am vazut taiate in triunghiuri dar e SUPER IDEE ... data viitoare asa le tai ca merge mai repede ... in plus nu tb sa framint prea mult cum am facut acum cu ce raminea pe linga stele ( pe linga decupaje)...


Roxi parerea mea e a brinza topita merge dar sa fie topia in lapte inainte , caci eu am folosit gorgonzola care este tot din pasta moale ca o brinza topita si au fost perfecte ... ieri am mincat ultima stea si au stat in timpul asat in castron pe masa neacoperite ... erau la fel de proaspete si moi ca la inceput ... la mine acasa piinea si orice aluat se intareste repede dc stau in aer liber dar astea NU ...

ce am vazut eu tot citind ca in anglia se fac mai mult sarate, iar in america mai mult dulci ... =)) si sunt inaltute ca muffinsurile necrescute ... dar prin tarile nordice sunt mai mult ca biscuitii
uite un blog n care povesteste mai mult http://viaggiesapori.blogspot.com/2007/ ... cocca.html



Thea merita sa le incerci noua ne-au placut ff mult .. acum si eu ca orice cioara imi laud puiul =)) =))

insa data viitoare o sa fac reteta scrisa de Micul cu faina normala

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 22/05/2008 08:05

Cri ce bunatate ai facut :buuun: :buuun: si are si gorgonzola :lol: sunt sigura de gust ca este deosebit, ca de obicei :flower: :flower: :flower:
iasmina

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/05/2008 08:31

Iasmi se fac ff repede si usor ... ia sa treci la executat ca precis o sa ii placa si batrinicii, in plus se pastreaza si dupa citeva zile moi...

:hug: :hug:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/05/2008 08:50

Cris, de acord cu tine in tot ce ai scris mai sus. Mie chiar imi plac foarte mult cele cu branzeturi, si mai pui niste ierburi, sunt intotdeauna un snack perfect, dupa parerea mea. Cred ca ai dreptate cu branza topita asa in lapte, eu ma gandeam ca nu merge pusa asa din tub sau cutie, ca s-ar putea topi in unele locuri si nu lasa aluatul sa creasca.
Iar cele dulci sunt minunate cu o cana de cafea sau ceai.
Tocmai am vazut linkul de mai sus si imi place tare mult, o sa-l salvez si eu.
Uite aici inca un link care mie imi place taaaare mult. Iti dau pagina pt. scones (are acolo si biscuits, si scones cu malai), dar vezi ca gasesti la fata asta atat de mult alte retete, si mie imi place ca face istoria produsului pe cat posibil de fiecare data. http://www.joyofbaking.com/SconesIntroduction.html.
O sa fac si eu diseara sau maine sigur.

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 22/05/2008 10:53

sambata i-am si executat, mai ales ca imi plac foarte mult aluaturile cu malai.a, facut niste cornulete, super bune cu malai.Cri :pup: :hug:
iasmina

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/05/2008 08:43

Iasminka ma bucur ...

Eu tb sa execut si in varianta dulce ( aleg reteta de la Roxi sau poate gasesc ceva in italiana ca sa nu imi strivesc si ultimul neuron cu traduceri englezesti :P ) ca tare mi.a facut pofta Roxi :flower::flower:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori