Cremă de brânză cu mentă şi ton

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Cremă de brânză cu mentă şi ton

Mesajde mikirafaela » 01/08/2015 01:51

Un aperitiv simplu, rapid, uşor şi răcoros, numai bun pentru zilele de vară şi nu numai!

Ingrediente:

250 g brânză proaspătă DELACO;
2 conserve mici de ton În ulei de măsline (100gr. total);
2-3 linguri cu smântână;
câteva frunze de mentă;
sare după gust.


Mod de preparare:

Într-un bol încăpător punem brânza si tonul (eu l-am pus cu tot cu ulei, dar dacă vreţi îl puteţi scurge de exces). Amestecăm şi dacă vi se pare compoziţia aspră putem adăuga smântână treptat.
Spălăm menta si tocăm mărunt câteva frunzuliţe. Le presăm uşor pentru a stimula secreţia uleiurilor volatile.
Le amestecăm În cremă.
Potrivim gustul cu sare şi servim cu pâine şi salată.


Cu această cremă putem umple roşioare, bărcuţe de ardei, torturi aperitiv, ouă etc.
Folosiţi doar frunzuliţe de mentă (nu şi tulpini) în funcţie de gust.
Fişiere ataşate
dscf0226.jpg
dscf0226.jpg (62.85 KiB) Vizualizat de 1140 ori
dscf0180.jpg
dscf0180.jpg (111.59 KiB) Vizualizat de 1140 ori
dscf0183.jpg
dscf0183.jpg (54.35 KiB) Vizualizat de 1140 ori
dscf0186.jpg
dscf0186.jpg (66.87 KiB) Vizualizat de 1140 ori
dscf0188.jpg
dscf0188.jpg (61.29 KiB) Vizualizat de 1140 ori
dscf0187.jpg
dscf0187.jpg (61.6 KiB) Vizualizat de 1140 ori
dscf0214.jpg
dscf0214.jpg (76.83 KiB) Vizualizat de 1140 ori
dscf0222.jpg
dscf0222.jpg (69.19 KiB) Vizualizat de 1140 ori
dscf0221.jpg
dscf0221.jpg (64.49 KiB) Vizualizat de 1140 ori
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 01/08/2015 02:49

Foarte, foarte buna!
N-o sa-ti vina sa crezi dar o fac si eu, de ani de zile, ultima data chiar acum 2 sapt! Inca de cind eram in Ro, facea mama o pasta din brinza de vaci cu sardele in ulei (nu exista ton!), zeama de lamiie, piper si putina ceapa tocata! Muream dupa ea pe piine neagra (sau graham).
Eu o fac akum cu brinza gen Philadelphia light (ca sa pot sa pun ulei din conserva) si in rest ca si mama; ui-te cu menta n-am incercat inca, dar cind fac data viitoare pun menta si-ti spun!

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 02/08/2015 12:32

Asa este Ella, e o reteta destul de comuna in bazinul mediteranean, ajunsa si la noi, se poate face si cu somon, ansoa etc. sau cu diverse plante aromate. La ambele retete am folosit branza cumparata (aleasa sa fie cremoasa sa se poata combina fara batai de cap). Reteta am vazut-o la Laura Calder, deci de la ea m-am inspirat. Singura diferenta este ca ea o serveste cu morcov fiert. Si menta are locul ei. Ii da un gust racoros, proaspat si te tot face sa mananci (ceea ce nu e tocmai bine, uneori). Astept impresiile tale! :hug: :pup: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 02/08/2015 03:36

Cine e Laura Calder?! Si cum adica cu morcov fiert? la ton?

Si celelalte combinatii de brinzica cu "pescarii" sint foarte bune, dar asta cum facea mama, cu sardele, era prin anii '70- '80 - cind nu se gasea mai nimic - foarte populara la perteceri cu bufet rece; asta se ungea pe felii de franzele Dimbovita (tu esti mult prea tinara, dar Crista sigur isi aminteste), ornate obligatoriu cu maslina, sau marar si se mai faceau un fel de bilute din brz. de vaci cu putin unt/smintina + usturoi si se tavaleau prin cascaval ras.

Abia astept sa incerc si cu menta! :master:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 02/08/2015 11:28

Cand aveam si eu timp (asta inainte de fete), urmaream si eu emisiuni de lifestyle, programe de gatit dar iti spun sincer ca atunci nu faceam mare lucru acasa (mancam la ai mei, la ai lui, mai facea mama o oala cu ceva pe care mi-o dadea pachet, prin oras etc) dar aveam o tendinta sa urmaresc emisiuni, sa cumpar carti si reviste cu retete. Acum m-am mai potolit, scot din arhiva ce am si pun in practica doar ce imi place.

Laura Calder http://www.foodnetwork.ca/shows/french-food-at-home/ si Anna Olson http://www.foodnetwork.ca/shows/sugar/ sunt preferatele mele.

:hug:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/08/2015 07:58

Vaaaai. Piinea Dimbovita cum sa nu imi amintesc 2,40 costa daca nu gresesc desi preferara mea era Bucuresti de 3 lei de fapt bagheta si alba cu cartofi de 3,60, asta ca toate piinile cu cartof e mai gustoasa si se mentine mai mult, avea si coaja groasa si gust ca piinea pe care o mincam in vacante la Blaj

Scuzati off topicul:-))

Mama mea nu facea crema de sardele cu brinza ci cu unt si parca marar ?!?

Imi place reteta in toate variantele, miki,a ta cu menta muuult de tot .. Pt ca_mie imi place menta in retete sarate ( o urasc in ciocolata sau inghetata ) . cea a mamei ellei pt ca mie imi plac sardelele in conserva mai mult decit tonul si cind mai citesc ca o data cu tonii mai prind si delfini si nimeresc la gramada in conserve mi se face rau ..

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 04/08/2015 11:52

Multumesc Crista! :hug:

Vremurile frumoase ne duc cu gandul la copilarie, pentru ca atunci eram fericiti dar nu stiam!
MIKI

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 06/08/2015 10:54

Buna ...mie care imi plac branzeturile..ce as putea zice !!! :buuun: :roll:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 06/08/2015 05:08

Pofta buna Nico! :) :hug: :flower:
MIKI


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori