Macaroane cu branza

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

ioanabr
Incepator
Mesaje: 56
Membru din: 09/08/2005 03:58
Localitate: Braila

Mesajde ioanabr » 12/12/2005 10:39

Da, sunt super si sarate.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 12/12/2005 10:48

Depinde de branza folosita! :wink:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Macaroane cu branza fara zahar?

Mesajde adi » 13/12/2005 12:04

Eu pun o tona de zahar. Asa ca nu sunt de acord cu voi. Cu cat mai dulci cu atat sint mai bune (bine fara se exageram) :wink:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 13/12/2005 12:15

Mey eu nu spun ca nu e foarte buna cu zahar... dar mie imi place la fel de mult si fara!!! Am descoperit asta in spital dupa ce nascusem... ne aducea macaroane cu branza si astia nu puneau zahar in ele... mi-au placut asa de mult incat nu mai doream sa mananc altceva! :roll: O si mituiam pe tanti cu mancarea sa imi pastreze 2 portii sanataose... 8) ca sa ma satur! :D iar cand a venit sotu in vizita o data am rugat-o sa ii dea si lui ca era lihnit saracu ( de era singurle de vreo 5 zile :? ) ... si a mancat cu asa pofta si el (ca o fi fost foameaaaa...ca i-o fi placut ca mananca iar cu nevasta lui... nu stiu! :D )... nu va zic ca de atunci nu am mai pus zahar in ele! :wink:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 13/12/2005 08:49

Cred ca de la Nevasta era ... :) Ca fara zahar nu au gust chiar asa de bun ... Nici dupa 5 zile :)

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 14/12/2005 02:14

la cat de pofticioasa sunt eu, dupa ce am citit acest subiect, cu siguranta fac si eu in curand.
chiar am acasa o telemea de bivolita excelenta!!

Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 18/12/2005 10:12

Cred ca ies super cu telemea de bivolita. Eu as vrea sa incerc cu branza de oi . Cred ca i-ar da un gust special ... Ce ziceti ?

Simosymo
Incepator
Mesaje: 166
Membru din: 05/02/2006 06:24

Macaroane cu branza

Mesajde Simosymo » 18/02/2006 01:56

Sa va spun cum fac eu macaroanele cu branza!
Se fierb macaroanele cu putina sare si ulei (sa nu se lipeasca). Se strecoara, apoi le pun intr-o cratita. Se pune unt, margarina sau ulei, branza de burduf sfaramata si sare doar daca mai este nevoie. Apoi bat 2 oua ca pentru omleta si si le pun peste macaroane. Se amesteca bine si se servesc imediat. Nu se dau la cuptor.
Sper sa va placa si voua.
Simona.

stefmm
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 20/08/2007 02:22

Mesajde stefmm » 20/08/2007 02:46

Eu nu pun zahar (si chiar ies super bune) si le fac in felul urmator. Intr-o oala mare, inalta pun apa cu sare si ulei, cam 2-3 linguri (iar ca sa iasa exotice pun si ulei de masline (50% ulei de masline 50% ulei de floarea soarelui). Se pune oala la foc iute iar cand apa fierbe pun pastele amestecand foarte usor (sa nu se rupa sau sparge) de jos in sus cu o lingura de lemn (pentru a se prinde uleiul pe toata suprafata lor ca sa nu se lipeasca) Dupa ce fierb (nu prea tare pentru ca o sa stea si la cuptor) se scot si se scurg de apa intr-o strecuratoare mare. Se clatesc cu apa rece din abundenta iar apoi se lasa la scurs. Vasul/tava in care se vor baga la cuptor trebuie sa fie ales astfel incat pastele si branza sa nu depaseasca impreuna 3/4 din inaltimea lui. Tava se unge cu ulei, margarina sau unt, se tapeteaza cu pesmet. Branza se rade pe razatoarea cu orificii mari. Pastele racite si scurse se pun in oala care au fiert si se amesteca bine cu ulei de masline oregano si busuioc (la o punga de 300gr de paste 1 lingurita de oregano, 2 lingurite de busuioc si 3 linguri de ulei de masline). Se adauga branza si se amesteca cat mai bine cu pastele. Se aseaza in tava si se niveleaza pentru a avea inaltimea uniforma. 1 ou se amesteca/dizolva intr-un pahar de lapte si se toarna uniform peste pastele amestecate cu branza. Se da la cuptor la foc potrivit (210-220 C) iar dupa vreo 20 min (cand paltele a fost incorporat sau evaporat) se presara deasupra cascaval ras sau mozzarella si se mai lasa 5-7 minute la foc mare pana cascavalul sau mozzarella se topesc. Imi place sa le mananc cu suc de rosii (separat si rece). Am sa o postez si la retete dar mai intai am sa fac si niste poze. Daca v-a placut am sa mai postez si alte retete "modificate " un pic de mine

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 20/08/2007 03:53

simo,ou crud,fara cuptor? :? eu am invatat de la mama asa:paste fierte+branza,zahar,oua,stafide,vanile,coaja de lamaie (in canititati variabile,toate...dupa preferinta)...in tava se topeste o cana de zahar cu putina apa,se caramelizeaza si se intinde uniform pe toata tava(+ pereti)..se raceste apoi se adauga amestecul de paste&Co.pe deasupta nu pun nimic de lene,dar cred ca se poate pune ou batut....se da la cuptor pana iese caramelul la suprafata si se face o crusta aurie....sigur stiti despre ce vorbesc...


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori