Pui Shanghai

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leandra
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 30/12/2006 02:23
Localitate: Neamt
Contact:

Pui Shanghai

Mesajde Leandra » 19/11/2010 02:08

Reteta este luata dintr-un retetar general din anii '60.

Un piept de pui pregătit pentru şniţele, o ceapă mică, zeamă de lămâie sau oţet, 2 ouă, făină de grâu, sare, piper, arome pt pui, 4-5 cartofi, câţiva căţei de usturoi, ardei iute tocat mărunt, pătrunjel verde, ulei pentru prăjit. Opţional, 2 linguri de sos de soia şi 2 linguri de sos de roşii, o jumătate de linguriţă de zahăr.

Pieptul de pui se porţionează pentru şniţele, se bate carnea, se sărează, se dă piper, se pun arome. Din 2 ouă şi 2-3 linguri de făină se face amestecul prin care se dau şniţelele apoi se prăjesc nu prea mult în tigaie, numai cât să se rumenească puţin.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele sau pătrăţele. Se căleşte ceapa cu puţină sare sau cu Delikat, ardeiul iute mărunţit şi usturoiul curăţat şi tăiat bucăţele, doar câteva minute. După aceea se toarnă un pahar mic de apă, zeama de lămâie şi sosurile de soia şi de roşii şi zahărul. Se lasă la fiert cu capacul pe tigaie aproximativ 10 minute, la foc mic şi se mai mestecă din când în când.

După aceea se fierb încă 5-7 minute şniţelele în acest sos, tot cu capacul pus. Numai dacă sosul e prea apos, scoateţi capacul şi lăsaţi să scadă dând focul la potrivit.

Se serveşte cu cartofi natur drept garnitură, ornaţi cu pătrunjel verde.
Fişiere ataşate
pui-shanghai 005.jpg
pui-shanghai 005.jpg (74.41 KiB) Vizualizat de 2775 ori
pui-shanghai 004.jpg
pui-shanghai 004.jpg (59.72 KiB) Vizualizat de 2775 ori
pui-shanghai 002.jpg
pui-shanghai 002.jpg (59.81 KiB) Vizualizat de 2775 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/11/2010 06:27

Leandra, sa ne traiesti, ca bun caiet cu retete ai !

:flower: :flower: :flower:

Sincer, noi doua nu ne-am " intersectat " pe aici, asa ca eu iti urez un " Bine ai venit !!! "

:flower: :flower: :flower:
:flower: :flower: :flower:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/11/2010 07:09

Bine ai venit :flower: :flower: :flower: .....imi place ce ai expus tu aici, mai ales ca noi mancam carne de pui si peste 90% din timp.....sper sa te mai avem prin preajma si sa vii tot cu asa retete faine :hug:

Avatar utilizator
Leandra
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 30/12/2006 02:23
Localitate: Neamt
Contact:

Mesajde Leandra » 20/11/2010 07:00

Va multumesc pemntru vizita, bine v-am (re)gasit! :)
Mai pun retete, mai pun, tocmai voi avea ocazia in acest weekend sa pun retete noi :love: avem o aniversare in familie, deci... urmeaza retetele.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/11/2010 06:17

Te asteptam cu nerabdare si cu mult drag !

:hug: :hug: :hug:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori