Somon cu Spuma de Mustar

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Somon cu Spuma de Mustar

Mesajde christeli » 18/08/2010 09:42

Fetelor, m-am gandit ca ati dori sa incercati si voi aceasta delicioasa reteta.
Ingrediente pentru 4 persoane:
800 grame de file de somon
SPUMA DE MUSTAR
Jumatate de lingura de unt, 1 salota tocata foarte marunt,piper negru macinat,3 crengute de rosmarin, 2 dl vin alb,2 linguri de mustar cu boabe in el, 2 dl smantana dulce lichida, sare.
Preparare:
Se caleste salota in unt, se adauga rozmarinul si piperul, peste care se toarna vinul. Se reduce flacara si se lasa la fiert fara capac 10 minute, pana ce cantitatea ajunge la jumatate, dupa care se indeparteaza crengutele de rozmarin. Se adauga mustarul si smantana dulce lichida si se mixeaza pana devine o spuma care se pune peste somonul prajit in unt. Se serveste cu paste late, de preferinta.
Pofta buna!
Poze n-am mai apucat sa fac, din pacate =))
Christeli

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Re: Somon cu Spuma de Mustar

Mesajde thea » 18/08/2010 11:20

christeli scrie:Fetelor, m-am gandit ca ati dori sa incercati si voi aceasta delicioasa reteta.
Ingrediente pentru 4 persoane:
800 grame de file de somon
SPUMA DE MUSTAR
Jumatate de lingura de unt, 1 salota tocata foarte marunt,piper negru macinat,3 crengute de rosmarin, 2 dl vin alb,2 linguri de mustar cu boabe in el, 2 dl smantana dulce lichida, sare.
Preparare:
Se caleste salota in unt, se adauga rozmarinul si piperul, peste care se toarna vinul. Se reduce flacara si se lasa la fiert fara capac 10 minute, pana ce cantitatea ajunge la jumatate, dupa care se indeparteaza crengutele de rozmarin. Se adauga mustarul si smantana dulce lichida si se mixeaza pana devine o spuma care se pune peste somonul prajit in unt. Se serveste cu paste late, de preferinta.
Pofta buna!
Poze n-am mai apucat sa fac, din pacate =))



inetresanta reteta ta , o sa fac eu si fac si poze dar te intreb ceva...salota este cumva salata ???? somonul eu mereu l-am pregatit in tigaie tip grill fara unt , fara nimik ....nu iese prea gras in unt ?
mersi :flower:

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 18/08/2010 11:38

Salota este o ceapa mai mica. I se mai spune si ceapa frantuzeasca sau hasma. Poza este preluata de pe condimenteweb.ro unde gasesti si o descriere amanuntita.
Fişiere ataşate
hasma.jpg
hasma.jpg (24.06 KiB) Vizualizat de 2990 ori
Bucataria salveaza Romania!

http://vorbalilianei.blogspot.com/

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/08/2010 12:07

Hei , la tanc a venit....incercam ceva nou :buuun: , chiar am cumparat somon azi....pe maine mai am mancare :P restul zilelor la petrecem pe la prieteni :wink: , deci pe sfarsitul saptamanii ma apuc de treaba :hug: :pup: ....mersi :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/08/2010 01:37

foarte faina reteta asta, confirm!
Madame Cristal te-ai travestit in Cordon Bleu vaz, dar la urmatoarea reteta hai te rog pune si aparatul alaturi de farfuri.... :lol: :P
:pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 18/08/2010 02:08

aha ....multumesc, am mai invatat ceva :party:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 22/08/2010 04:44

Cred ca este foarte delicioasa, deja imi imaginej cum arata, chiar daca nu ai postat imagini :buuun:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 22/08/2010 06:43

yafa scrie:foarte faina reteta asta, confirm!
Madame Cristal te-ai travestit in Cordon Bleu vaz, dar la urmatoarea reteta hai te rog pune si aparatul alaturi de farfuri.... :lol: :P
:pup:

Elisor, cu aparatul mai putzin,din pacate....stii ca de obicei nu prea apuc sa fac poze pe motiv ca al meu gurmand fura farfuria si...mai apuc si eu doar sa scriu reteta...dar promit sa fiu consecventa de acum incolo :hug: :flower:
Christeli


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori