Ce am gatit azi (16)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/04/2008 08:50

Meli au fost o minunatie ...

Cristina mor de ris .. acolo scrie "cartoful unit" si eu am citit UNT =)) =)) =))

insa foarte buni cu brinza la mijloc ... :buuun:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/04/2008 09:54

crista, biscuitii minunati :)
Fişiere ataşate
biscuiti.jpg
biscuiti.jpg (22.93 KiB) Vizualizat de 3462 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/04/2008 10:03

Ioana felicitari ... arata PERFECTI !!!
=D> =D> =D>

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 18/04/2008 10:06

Cartoful ala ... :buuun: ... Crista arata exceptional :roll:
Ioana, yammy yammy, ce biscuiti ai facut ? sarati cumva? ai reteta?
eu ieri am avut ficatei cu ciuperci si galuste de feian , sub forma de paricas :wink: , azi inca nu am decis ce vom manca ... nu am carttofi ca as face cartofii Cristei :flower:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/04/2008 10:26

Biscuiti cu parmezan si boia afumata

180g faina
120g unt
100g parmezan razuit
1 lingurita boia afumata
1 galbenus
sare

Amestecati untul la temperatura camerei cu parmezan. Adaugati faina, boiaua, un pic de sare si framantati sa iasa un aluat nisipos si apoi adaugati galbenusul. framantati pana se leaga aluatul. Faceti un disc din aluat si puneti-l in folie de plastic si-l lasati la frigider peste noapte.

Intindeti foaie de 1 cm si decupati biscuitii, ii puneti pe tava cu hartie de copt si ii coaceti la 220C pentru 10-15 minute. la mine a durat 15 minute, poate erau nitel mai grosi...

mi-au iesit 13 biscuiti, daca intindeti foaia un pic mai subtire ies putin mai multi

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 18/04/2008 10:34

Ioana scrie:Biscuiti cu parmezan si boia afumata

180g faina
120g unt
100g parmezan razuit
1 lingurita boia afumata
1 galbenus
sare

Amestecati untul la temperatura camerei cu parmezan. Adaugati faina, boiaua, un pic de sare si framantati sa iasa un aluat nisipos si apoi adaugati galbenusul. framantati pana se leaga aluatul. Faceti un disc din aluat si puneti-l in folie de plastic si-l lasati la frigider peste noapte.

Intindeti foaie de 1 cm si decupati biscuitii, ii puneti pe tava cu hartie de copt si ii coaceti la 220C pentru 10-15 minute. la mine a durat 15 minute, poate erau nitel mai grosi...

mi-au iesit 13 biscuiti, daca intindeti foaia un pic mai subtire ies putin mai multi

Multumesc mult Ioana, esti f dragutza , mersi :hug: :hug: :hug:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/04/2008 12:18

cu cea mai mare placere. :) retea mi-a trimis-o crista, a vazut ca e cu boia afumata, dar poti pune doar boia dulce pentru culoare...

am uitat... dupa ce i-am pus in tava am presarat sare mare pe ei sa fie mai sarati...

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 18/04/2008 02:54

oau super reteta de biscuite :roll: :roll: tre sa salvez reteta :pup:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 20/04/2008 04:58

Fetelor ce gatiti de Paste? :?: Si budinca de primavara are reteta scrisa pe undeva? Tare bine arata... :buuun:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 21/04/2008 01:40

De Florii am facut un tortulet de iaurt dupa reteta Veronicai :flower:

O ciorbita pe cateva oase amarate :P

si cateva felii de cotlet date prin manta de cartofi , smantana, ou , chimen, ....

foarte buna combinatia :) si cu garnitura de orez cu ciuperci

Vad ca a-ti fost harnicute in ultima vreme =D> =D> =D> :flower:
Fişiere ataşate
Picture 082.jpg
Picture 082.jpg (54.05 KiB) Vizualizat de 16578 ori
Picture 132.jpg
Picture 132.jpg (69.27 KiB) Vizualizat de 16578 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori