Racituri

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 17/01/2006 06:57

si eventual mai adaugi pe parcurs,apa calda mereu . daca fierbe la foc mic nu trebuie sa se avapore multa,oricum depinde si cat de mult iti place gelatina ,la noi in casa se mananca mai putin
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 17/01/2006 07:15

ok, am inteles.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/01/2006 12:09

Eu pun de la inceput apa suficienta si las sa fiarba la foc mic pana scade apa la 1/2.Atunci se desprinde si carnea de pe oase..N-am avut niciodata nevoie de geletina suplimentara.Pe cele din carnede porc (de sezon) le las la rece o noapte sa se inchege si le culeg dimineata grasimea de deasupra, dupa care le incalzesc petin, le strecor, aleg carnea si le aranjez in forme de jena.
Prima mea tentativa de racituri (in urma cu tare multi ani-o tempora!) s-a soldat cu niste racituri foarte bune, dar sarateeeeee, pt. ca isteata le-a potrivit de la inceput de sare! Dar altfel cum mi-as mai fi amintit?

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 19/01/2006 11:06

Ioana scrie:apa se pune numai cat sa acopere oasele?


Ioana, asa cum spunea si Miha, se pune apa suficienta. Trebuie sa ai in vedere ca apa (datorita fierberii indelungate..probabil aproape 2 ore) trebuie sa si scada. Eu zic ca adaugarea apei pe parcurs nu face decat sa dilueze supa. Deci pui multa apa de la inceput, si apoi nu mai adaugi deloc. E bine sa folosesti si "adidasi" si urechi de porc..si cap, in caz ca vrei sa faci racitura din porc. Dar daca vrei sa faci din curcan, de exemplu..te sfatuiesc sa folosesti aripile curcanului si eventual, aripi de pui cu tot cu terminatiile acelea(cele pe care in genere le inlaturi cand gatesti puiul). Racitura din curcan e absolut delicioasa. Modul in care a explicat mama Theodorei (telefonic) prepararea raciturii e cel traditional, singurul pe care il stiu si eu. Am sa postez si eu reteta, cu explicatii si eventual poze.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 23/01/2006 10:54

inca nu mi-am facut curaj sa incerc, dar o voi face cat de repede. si mai trebuie sa ajung si la bunica-mea sa iau cele necesare. eu vreau sa le fac din carne de porc pentru inceput.

multumesc pentru explicatii!

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 23/01/2006 10:33

Curaj, Ioana, caci nu-i deloc coplicat!Din porc sunt si cele mai gustoase.

Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 26/01/2006 08:49

Ioana, cum ti-au iesit raciturile ?

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 26/01/2006 09:24

nu am facut inca, pun poze cand le fac. inca nu am ajuns la buna-mea.....

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 26/01/2006 10:12

Angelique,pt ca am vazut ca si tu ai facut in forma de silicon...de cand am pus piftia in ea,nu mai iese mirosuyl cu nici un chip si orice fc a doua zi apar urme pe forma...ca o matreata alba...si miroase a usturoi...tu ce ai facut?
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 26/01/2006 05:56

aoleu,mie nu mi s-a intamplat...punele cu apa calda si otet...cel putin asta imi trece acum prin minte ,spala bine dupa care ungele din belsug cu ulei,lasa-le o noapte dupa care spala-le din nou cu apa calda
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori