CE am gatit azi( 56)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 11/01/2015 05:41

Claudia,ce tort elegant ai pregatit... =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 11/01/2015 11:16

Astazi la prinz a facut T-ul pasta cu ton (penne),o bunatate... :buuun:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 12/01/2015 12:42

Claudia, super elegant tortul!!!

Danieluta, asa pofta mi-a facut T-ul tau de ribs :P Poate duminica viitoare mergem la Fosters, imi plac ft mult coastele de la ei.

Crista, da, era asa de gratios alegand mazarea :P

Ieri la pranz am facut o fideua, sunt niste paste mici de aici, semi-potcoava, cu o gaurica mica, si se fac ca si paella de fructe de mare. Sambata stiu ca am mancat din resturile de prinfrigider, ca a tot ramas cate putin si am facut o adunare generala. Azi chiar nu stiu ce sa fac, am niste linte, o sa o pun la inmuiat si o fac scazuta cu niste costita. GAta! Mai mult nu, ca am de dat 10 kg pana in iunie :P
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 12/01/2015 07:14

xanora scrie:Danieluta, asa pofta mi-a facut T-ul tau de ribs :P Poate duminica viitoare mergem la Fosters, imi plac ft mult coastele de la ei.


Roxana
,sa stii ca au fost super bune! :roll: Este un "special" pentru o perioada la restaurantul unde am mincat si data viitoare vreau sa schimb si sa comand si eu ribs pentru ca sint delicioase (am gustat putin de la T :wink: )!

Noi ieri initial am vrut sa iesim la plimbare,sa mincam in oras,dar a plouat intr-o veselie si am renuntat... :(

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 13/01/2015 09:57

Danieluta scrie:
xanora scrie:Danieluta, asa pofta mi-a facut T-ul tau de ribs :P Poate duminica viitoare mergem la Fosters, imi plac ft mult coastele de la ei.


Roxana
,sa stii ca au fost super bune! :roll: Este un "special" pentru o perioada la restaurantul unde am mincat si data viitoare vreau sa schimb si sa comand si eu ribs pentru ca sint delicioase (am gustat putin de la T :wink: )!

Noi ieri initial am vrut sa iesim la plimbare,sa mincam in oras,dar a plouat intr-o veselie si am renuntat... :(


Dani, ce imi plac restaurantele ce isi schimba la x timp meniul =D> Aveam de gand sa iau in gestiune un bar restaurant si asta era si ideea mea. Din nefericire, in ziua in care trebuia sa semnam contractul a ridicat niste pretentii banesti muuult prea mari si total diferite fata de primele negocieri si am renuntat :( Sunday ribs :P
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 13/01/2015 10:01

Cum am zis, ieri am facut mancarica de linte, scazuta cu coaste de porc pt noi si pt D am facut cu putin piept de pui. A mancat tot din castronul lui si i-am mai pus jumatate, asa de mult ii plac lintea si fasolea boabe :P

Pt azi S o sa manance tot linte, a ramas cam o portie pt el, eu cu salatele mele. Maine e zi de targ si merg sa imi iau carne tocata si sa ma aprovizionez cu fructe. O sa fac o musaca de vinete, S a cumparat niste vinete prea mari, ce nu imi incap in tava pt copt si cred ca au multe seminte, plus ca nu stiu cat de bine se coace interiorul.

Ce mancarica as putea sa fac cu 2 gutui? Nu am rata, nu am gasca si nici nu gasesc asa usor. Help wanted :P
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/01/2015 10:30

Roxi daca iti place mincarea de gutui aia cu sos de zahar caramel se face fara carne, e mincare de post .. nu stiu cum se face dar sigur pe net exista reteta ( aia din sanda marin ) ca asa facea mama ... eu evident ca nu mincam :-). In rest poti sa le pui linga orice friptura la cuptor pui,curcan, porc d'asta modern care e mai slab ca puiul :roll:
sau compot sau daca vezi ca se strica si tot nu te-ai hotarit le cureti, tai mai mici si le congelezi in punga .. cind o sa ai ce iti trebuie sau vrei tu le scoti, dezgehti si le folosesti


eu am fost racita rau asa ca am gatit numai limonade si ceai de tei cu miere si lamiie ... ieri ca am inviat am facut o supa din pulpa de curcan si o ciulama din pleurotus ( asta a fost cam grea din pacate pentru stomacul pleostit de febra :-) ).. aseara, pe la 5 adica, gris cu lapte mai ca pentru biberon :-))

azi iar supa in care pun paste insa si la felul 2 nu stiu inca.. poate carnea fiarta din supa cu morcovii

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/01/2015 03:11

Xanora, poti sa mai cumperi inca cateva gutui ? Chiar si cu cele 2 gutui pe care le ai ( daca sunt mari !) eu iti recomand acest desert

Spuma de gutui cu lapte de pasare
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... sare-9273/

Cu siguranta ai sa ma pomenesti ( de bine !) cu fiecare inghititura :buuun: Super fina si delicata :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 14/01/2015 06:51

...azi am facut cu niste foi brick mini strudele cu branza sarata...la cuptor :roll:
umplutura este facuta cu branza quartirolo italieneasca (este practic o telemea de vaca) , ricotta ,ou, branza grana rasa....
Foi de brick eu le cumpar gata facute , Lucia a pus reteta cum se fac si in casa http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... oi%20brick
Fişiere ataşate
strudele_cu_branza_sarata.jpg
strudele_cu_branza_sarata.jpg (77.39 KiB) Vizualizat de 1319 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 15/01/2015 01:11

Nico,vreau si eu un strudel... :buuun: :buuun: :buuun:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori