CE am gatit azi( 56)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 05/01/2015 06:44

biaskitchen scrie:Felicitari =D> =D> =D> Dlui T, sosul mi-a atras atentia, arata nemaipomenit!


T-ul iti multumeste pentru complimente si aprecieri... :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 05/01/2015 06:48

Noi ieri la prinz am mincat in oras... :)

T-ul ca de obicei a mincat "crab legs",iar eu am mincat pentru prima data o supa cu fructe de mare care a fost delicioasa... :roll:
Fişiere ataşate
img_1188.jpg
img_1188.jpg (103.61 KiB) Vizualizat de 1645 ori
img_7742.jpg
img_7742.jpg (81.88 KiB) Vizualizat de 1645 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 06/01/2015 02:33

Multumesc tare mult, :hug: , ma bucur ca va place, m-am tot gandit si am oscilat intre cea dulce si cea sarata. Ma atragea de ceva vreme reteta de briosa foetaj cu zahar a lui Philippe Conticini, asa ca m-am gandit sa incerc ceva asemanator.

Crista ce buna trebuie sa fie anghinarea dupa reteta ta, n-am facut niciodata, noi mancam mai mult cu maioneza sau cea la borcn italieneasca( anti pasti) eu ador cu paine taraneasca.

Dani ce mancarica buna, sa va fie de bine! :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/01/2015 03:15

Yafa e buna rau asa cum o fac eu si e si destul de light. Mai nou nici nu-i mai smulg multe frunze de jur imprejur si nici nu le tai prea rau virfurile ca si asa trebuie sa le "razuiesc" cu dintii frunza cu frunza ca sa le maninc pulpa si daca e tare ramine pe frunza daca e moale se maninca, cind le curatam ca la carte aruncam mult, prea mult chiar.

Azi : cicoare ca ieri ( se numeste puntarelle aici, este ca in poza asta

Imagine


Imagine

si in mijloc sunt multi muguri ca nici nu stiu cum sa le zic, cert e ca se desfac frumos de pa cotorul principal, le tai baza care este tare - se simte la mina cind tai cu cutitul - si apoi spalate fiecare mugur din asta in mod normal se taie franjuri ca taiteii pe lungime , se condimenteaza si se serveste salata se numeste chiar asa puntarelle alla romana .. daca vreti sa cautati pe net e plin de poze ... Eu insa le-am facut intregi, inabusite cu ulei( destul) si apa ( si ea multa ) cam juma' juma apa cu uleiul si sare .. la foc minuscul cu capacul in cap.. le mai invirteam si verificam dar in cca 20-30 min maxim s-au facut.. trebuie sa se inmoaie , sa intre furculita usor in ele .

aratau ca in pozele de mai jos ...


alaturi de o friptura la punga magica ( doar punga fara condimentele lor ) , punga de la Kuki, carnea usor crestata si unsa cu grasime, sare grunjoasa , adaugat rozmarin si salvie proaspete si alaturi de ea felii de morcov si de gutuie ... reteta de la Gabriela. Am copt la 150°C Aproape 2 ore , apoi am taiat punga si am varsat tot in tava , am tot pus zeama peste carne si am mai lasat citeva minute la foc mai mare sa se rumeneasca ca in punga aia nu dadea semne... Am bagat si termometrul sonda ( ca ala de il folosesc americancele la curcan) in carne si era facuta adica cca 77 °C parca la 75 ar fi fost suficient ... Cert e ca desi e o bucata de carne ff slaba, chiar prea uscata ( arista sau lonza , gasiti pe net despre ea) de data asta nu a iesit uscacioasa .
Fişiere ataşate
immagine_062.jpg
immagine_062.jpg (77.28 KiB) Vizualizat de 1603 ori
immagine_5510.jpg
immagine_5510.jpg (79.52 KiB) Vizualizat de 1603 ori
immagine_054.jpg
immagine_054.jpg (34.75 KiB) Vizualizat de 1603 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/01/2015 05:48

yafa scrie:Dani ce mancarica buna, sa va fie de bine! :pup:


Yafa
,iti multumim... :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/01/2015 05:49

Crista,imi place ce-ai mincat... :roll:

Eu astazi am putina treaba in oras,asa ca am sa maninc pe undeva,inca nu stiu ce si cum si unde... :P

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/01/2015 07:22

Dani si noua ne-a placut.. cicoria aia e o bunatate, eu am mai facut-o dar nu asa, inainte o fierbeam/ opaream si apoi o zapaceam in tigaie rapid dar asa e mult mai simplu. E drept ca e cam amaruie, trebuie sa-ti placa gustul insa merge bine linga ceva dulce ( azi se potrivea cu tot , ieri a mers linga cartofi si mai merge ff bine linga piure de bob )

identic se pot face andivele ( alea belgiene , lunguiete, galbioare )

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 06/01/2015 11:20

Eu azi am mancat salata de andive cu portocale, S a mancat varza cu laste ce a ramas de aseara cu snitele - varza facuta de el, snitelele de mine. Maine fac un pilaf cu doua copane de cocos trimis de mama si o supa de taitei si vreau sa immi fac si niste andive inca nu stiu cum, mai am o reteta si vreau sa o probez.
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 07/01/2015 04:18

Asa cum m-am laudat mai devreme,astazi am mincat in oras si in timp ce conduceam mi-a venit pofta de ceva "greek",asa ca m-am oprit la Crazy Pita in Town Square (locul meu preferat de plimbare) si am mincat o pulpa mica de miel (braised lamb shank,served with hummus,feta salad,couscous & pita bread),care a fost o bunatate... :buuun:
Fişiere ataşate
img_3134.jpg
img_3134.jpg (94.2 KiB) Vizualizat de 1549 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 07/01/2015 08:20

[quote="lucia_bp"]Fetelor, superbe preparate :master: :master: :master:

Bia, special pentru tine am trecut o reteta de cozonac raw grozav de bun !

Lucia, multumesc mult pentru reteta, sunt convinsa ca este grozav de buna,dupa ce am citit ingredientele.Am salvat-o si deabia astept sa o incerc. Revin cu poze si impresii, in weekend.
:hug: :love: :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori