Pagina 1 din 3

Cum se face un spanac gustos?

Scris: 13/09/2005 03:12
de otilica
stie cineva cum se face un spanac gustos
?
sunt incepatoare in ceea ce priveste bucataria si desi imi place spanacul nu imi iese niciodata cum vreau mai pe scurt nu are gust
:)

Scris: 13/09/2005 06:40
de ioanabr
Depinde ce vrei sa faci cu spanacul.
Eu stiu o reteta de spanac cu stevie pe care am sa o pun la retete si am sa-ti dau link-ul. E super gustoasa.

Scris: 18/09/2005 11:05
de marinuta
Eu am gasit cateva retete interesante pe http://chicbebe.ro/retete/spanac.php. Si asta pare destul de usor de realizat:

Piure de spanac cu ochiuri romanesti

Ingrediente pentru 4 portii

1kg spanac;
2 linguri ulei;
1 ceapa;
sare, dupa gust;
1 ou la fiecare portie.

Mod de preparare

Se aleg frunzele de spanac si se spala ĂŽn mai multe ape. Se pun la fiert ĂŽn apa cu sare 20 de minute. Se taie ceapa pestisori. Se scoate spanacul ĂŽntr-o strecuratoare, se scurge bine, dupa care se trece prin mixer sau prin robot.

Se Încinge apoi uleiul Într-o cratita si se caleste ceapa. Când s-a Înmuiat, se adauga spanacul, o lingura de lapte praf si o cescuta cu apa. Se amesteca Încontinuu. La primul clocot este gata.

Ochiurile românesti se prepara astfel: se fierbe jumatate de litru de apa cu un vârf de cutit de sare. Când da În clocot se sparg ouale direct În cratita În care fierbe apa., se lasa 3-4 minute pe foc, apoi se scot cu o spumiera.


Singura problema ar fi ca e o reteta pentru copii, dar daca nu ai probleme cu asta ... Oricum mai gasesti acolo inca doua retete de Spanac gratinat si de Spanac Mic Dejun.

Scris: 29/09/2005 01:37
de Nally
Buna Otilita!

Uite cum fac eu spanacul:


- 1 kg spanac (eu iau la punga congelat din supermarket)
- 2 cepe potrivite
- 2 linguri de bulion
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita delikat
- sare (dupa gust)
- 1 cana de apa

Calesc ceapa in ulei cat sa fie sticloasa adaug bulionul delikatul las sa se omogenizeze, pun putina apa si als sa dea intr-un clocot
adaug spanacul dezghetatadaug cana cu apa si cateii de usturoi taiati marunt sau zdrobiti (cum preferi - mie imi place sa gasesc cate o bucatica mai mare de usturoi prin spanac :wink: ) las pana scade apa amestecand destul de des ... si GATA!

Il servesc cu un ou ochi facut moale sau piept de pui fasii!

POFTA BUNA!

Scris: 14/12/2005 01:28
de MIHHA
eu fac spanacul simplu simplu, calesc ceapa, pun spanacul oparit si tocat, apoi sare, piper, marar si patrunjel si spre sfarsit bulion. si obligatoriu il servesc cu oua ochiuri.

Scris: 14/12/2005 01:33
de andrei
Fara ochiuri nici nu se poate :) Eu multa vreme nu am mancat spanac pentru ca ai mei nu-mi puneau si ochiuri alaturi. Ei, prima data cand au pus un ou alaturi , mancam de nu ma mai puteam opri :) Si incercasera saracii cu Popey si alte smecherii .... :)

Scris: 14/12/2005 01:47
de MIHHA
ce idee buna! am in congelator o punga cu spanac congelat. am sa fac maine pt ca azi am de mancare

Scris: 12/01/2006 11:35
de mona
calesc ceapa in ulei,pun faina apoi adaug spanacul tocat, (nu va speriati ca se ingroaşa) ca apoi se adauga lapte pana se va aduce la forma dorita ca un pireu dupa care se zdrobesc cativa caţei de usturoi , sare si se mai lasa putin la fiert. Se poate adauga si smantana. Se servesc cu ochiuri de oua, chiftelute, kaiser prajit etc.Pofta buna.Mi-ati facut pofta.....

Scris: 08/02/2006 05:02
de sibel
eu fac spanac cu orez si il mananc rece, de la frigider si cu iaurt. e super bun....

Scris: 11/02/2006 09:47
de Mitzina
Cum il faci cu orez? Ca un pilaf calugaresc? poti sa imi dai reteta? :rugaciune: