Cum se face un spanac gustos?

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

otilica
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 22/08/2005 11:16

Cum se face un spanac gustos?

Mesajde otilica » 13/09/2005 03:12

stie cineva cum se face un spanac gustos
?
sunt incepatoare in ceea ce priveste bucataria si desi imi place spanacul nu imi iese niciodata cum vreau mai pe scurt nu are gust
:)

ioanabr
Incepator
Mesaje: 56
Membru din: 09/08/2005 03:58
Localitate: Braila

Mesajde ioanabr » 13/09/2005 06:40

Depinde ce vrei sa faci cu spanacul.
Eu stiu o reteta de spanac cu stevie pe care am sa o pun la retete si am sa-ti dau link-ul. E super gustoasa.

marinuta
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 12/07/2005 03:15

Mesajde marinuta » 18/09/2005 11:05

Eu am gasit cateva retete interesante pe http://chicbebe.ro/retete/spanac.php. Si asta pare destul de usor de realizat:

Piure de spanac cu ochiuri romanesti

Ingrediente pentru 4 portii

1kg spanac;
2 linguri ulei;
1 ceapa;
sare, dupa gust;
1 ou la fiecare portie.

Mod de preparare

Se aleg frunzele de spanac si se spala ĂŽn mai multe ape. Se pun la fiert ĂŽn apa cu sare 20 de minute. Se taie ceapa pestisori. Se scoate spanacul ĂŽntr-o strecuratoare, se scurge bine, dupa care se trece prin mixer sau prin robot.

Se Încinge apoi uleiul Într-o cratita si se caleste ceapa. Când s-a Înmuiat, se adauga spanacul, o lingura de lapte praf si o cescuta cu apa. Se amesteca Încontinuu. La primul clocot este gata.

Ochiurile românesti se prepara astfel: se fierbe jumatate de litru de apa cu un vârf de cutit de sare. Când da În clocot se sparg ouale direct În cratita În care fierbe apa., se lasa 3-4 minute pe foc, apoi se scot cu o spumiera.


Singura problema ar fi ca e o reteta pentru copii, dar daca nu ai probleme cu asta ... Oricum mai gasesti acolo inca doua retete de Spanac gratinat si de Spanac Mic Dejun.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 29/09/2005 01:37

Buna Otilita!

Uite cum fac eu spanacul:


- 1 kg spanac (eu iau la punga congelat din supermarket)
- 2 cepe potrivite
- 2 linguri de bulion
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita delikat
- sare (dupa gust)
- 1 cana de apa

Calesc ceapa in ulei cat sa fie sticloasa adaug bulionul delikatul las sa se omogenizeze, pun putina apa si als sa dea intr-un clocot
adaug spanacul dezghetatadaug cana cu apa si cateii de usturoi taiati marunt sau zdrobiti (cum preferi - mie imi place sa gasesc cate o bucatica mai mare de usturoi prin spanac :wink: ) las pana scade apa amestecand destul de des ... si GATA!

Il servesc cu un ou ochi facut moale sau piept de pui fasii!

POFTA BUNA!

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 14/12/2005 01:28

eu fac spanacul simplu simplu, calesc ceapa, pun spanacul oparit si tocat, apoi sare, piper, marar si patrunjel si spre sfarsit bulion. si obligatoriu il servesc cu oua ochiuri.

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 14/12/2005 01:33

Fara ochiuri nici nu se poate :) Eu multa vreme nu am mancat spanac pentru ca ai mei nu-mi puneau si ochiuri alaturi. Ei, prima data cand au pus un ou alaturi , mancam de nu ma mai puteam opri :) Si incercasera saracii cu Popey si alte smecherii .... :)

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 14/12/2005 01:47

ce idee buna! am in congelator o punga cu spanac congelat. am sa fac maine pt ca azi am de mancare

mona
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 12/01/2006 09:11

Mesajde mona » 12/01/2006 11:35

calesc ceapa in ulei,pun faina apoi adaug spanacul tocat, (nu va speriati ca se ingroaşa) ca apoi se adauga lapte pana se va aduce la forma dorita ca un pireu dupa care se zdrobesc cativa caţei de usturoi , sare si se mai lasa putin la fiert. Se poate adauga si smantana. Se servesc cu ochiuri de oua, chiftelute, kaiser prajit etc.Pofta buna.Mi-ati facut pofta.....

Avatar utilizator
sibel
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 07/01/2006 01:53
Localitate: Bucuresti

Mesajde sibel » 08/02/2006 05:02

eu fac spanac cu orez si il mananc rece, de la frigider si cu iaurt. e super bun....

Avatar utilizator
Mitzina
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 10/02/2006 02:21
Localitate: Woodbridge

Mesajde Mitzina » 11/02/2006 09:47

Cum il faci cu orez? Ca un pilaf calugaresc? poti sa imi dai reteta? :rugaciune:
Elena


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori