
Retete de Post - Ce gatim?
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Incepe Postul Mare.Foarte multa lume il tine.
In ciuda aparentelor, exista posibilitatea unui meniu variat daca apelam-ca de obicei -la imaginatie.
In locul carnii, folosim soia.Se pot face snitele f. gustoase(prajite in aluat de bere),chiftelute, drob...folosim tofu(branza din lapte de soia)
Se poate face maioneza de post si atunci putem face multe salate,se poate face pizza vegetariana cu tofu...
In ciuda aparentelor, exista posibilitatea unui meniu variat daca apelam-ca de obicei -la imaginatie.
In locul carnii, folosim soia.Se pot face snitele f. gustoase(prajite in aluat de bere),chiftelute, drob...folosim tofu(branza din lapte de soia)
Se poate face maioneza de post si atunci putem face multe salate,se poate face pizza vegetariana cu tofu...
Maioneza de post
4 linguri amidon alimentar (poate fi si faina, dar iese mult mai fina cu amidon),cca 350ml apa,1-2 linguri mustar, sare,zeama de lamaie, ulei.
Cum procedezi.Pui sa fiarba 2ooml apa.Amidonul il amesteci cu mustarul,sarea si se dilueaza cu 150ml apa rece.Cand clocoteste apase toarna amidonul diluat si se mesteca in continuu pana se ingroasa.se taceste,amestecand din cand in cand ca sa nu prina crusta.cand s-a racit se freaca cu ulei(se picura ca la maioneza clasica) ,pana se obtine consistenta unei maioneze.Se pune zeama de lamaie.
Cum procedezi.Pui sa fiarba 2ooml apa.Amidonul il amesteci cu mustarul,sarea si se dilueaza cu 150ml apa rece.Cand clocoteste apase toarna amidonul diluat si se mesteca in continuu pana se ingroasa.se taceste,amestecand din cand in cand ca sa nu prina crusta.cand s-a racit se freaca cu ulei(se picura ca la maioneza clasica) ,pana se obtine consistenta unei maioneze.Se pune zeama de lamaie.
Linte cu sos de leguma
Ai nevoie de:
1/2 kg de linte,2 cepe, 1 morcov,1 pastarnac, 1 radacina patrunjel,150 ml ulei, 1 cana suc de rosii,1 foaie dafin, sare, boia ,verdeata.
Cum procedezi:lasi lintea in apa rece cateva ore sa se inmoaie,apoi o pi la fiert,in apa rece.Cureti radacinoasele, le sprli si le tai fideluta.Le calesti impreuna cu ceapa tocata in ulei si putina apa,pana scade apa( din considerente dietetice)Adaugi sucul de rosii si pui sa fiarba la foc mic 1/2 ora.La sfarsit adaugi boia dupa gust.Cand lintea este fiarta o scurgi si o pui in sosul de legume.Adaugi foaia de dafin si sare dupa gust,lasi sa ea in cateva clocote, stingi focul si presari verdeata tocata.
Asta este pt. post.Daca nu postesti poti s-o folosesti garnitura la orice carnita.
1/2 kg de linte,2 cepe, 1 morcov,1 pastarnac, 1 radacina patrunjel,150 ml ulei, 1 cana suc de rosii,1 foaie dafin, sare, boia ,verdeata.
Cum procedezi:lasi lintea in apa rece cateva ore sa se inmoaie,apoi o pi la fiert,in apa rece.Cureti radacinoasele, le sprli si le tai fideluta.Le calesti impreuna cu ceapa tocata in ulei si putina apa,pana scade apa( din considerente dietetice)Adaugi sucul de rosii si pui sa fiarba la foc mic 1/2 ora.La sfarsit adaugi boia dupa gust.Cand lintea este fiarta o scurgi si o pui in sosul de legume.Adaugi foaia de dafin si sare dupa gust,lasi sa ea in cateva clocote, stingi focul si presari verdeata tocata.
Asta este pt. post.Daca nu postesti poti s-o folosesti garnitura la orice carnita.
Inchipuie-ti ca este o leguma pe care o gasesti acum in supermarket-uri.In timpul razboiului inlocuia fasolea, iar acum a devenit lux!Este uscata, de marimea unui1/2 de bob de mazare uscat.Linte rosie si linte verde.Mai gustoasa ca fasolea uscata.Atentie la calorii.Prezenta activa in bucatariile arabilor!Cauta, incearca si imi vei multumi
Mai stiu retete!Asta si Musaca de cartofi cu linte le-am publicat in Carticica Practica_retete de post.Alta(sarmale cu fasole si linte in Practic in bucatarie 11/2005)

Mai stiu retete!Asta si Musaca de cartofi cu linte le-am publicat in Carticica Practica_retete de post.Alta(sarmale cu fasole si linte in Practic in bucatarie 11/2005)
Înapoi la “Bucatarie vegetariana”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori