Retete de Post - Ce gatim?

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 19/12/2005 12:08

Sa stii ca , acum ma gandesc, mancarea asta de post nu e chiar asa de rea. Ci e chiar gustoasa pe alocuri. Cand ma gandesc la zacusca si la salata de vinete parca suferinta postului nu mai e asa de accentuata...Am sa fac si eu o zi de asta :) Cred ca macar vineri ...

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 19/12/2005 04:02

ti-am facut cumva pofta????!!! :?:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 19/12/2005 04:07

Trebuie sa recunosc ca da :) Sa stii ca la prima impresie as fi zis ca postul e super urat dar acum cand vad atatea retete gustoase si de post parca nu mi se mai pare carnea cel mai important ingredient :)

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 13/01/2006 03:09

mai tine cineva post acum?
vinerea sau miercurea?
eu nu tin , dar ar fi bun si fizic si psihic

Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 13/01/2006 04:12

Eu stiu ca vinerea se tine. Eu nu tin ( dar nu din alte motive decat ca nu pot sa tin doar o zi ... ) dar poate voi tine vre-odata .

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 25/02/2006 10:33

Incepe Postul Mare.Foarte multa lume il tine.
In ciuda aparentelor, exista posibilitatea unui meniu variat daca apelam-ca de obicei -la imaginatie.
In locul carnii, folosim soia.Se pot face snitele f. gustoase(prajite in aluat de bere),chiftelute, drob...folosim tofu(branza din lapte de soia)
Se poate face maioneza de post si atunci putem face multe salate,se poate face pizza vegetariana cu tofu...

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Maioneza de post

Mesajde miha1950 » 25/02/2006 10:44

4 linguri amidon alimentar (poate fi si faina, dar iese mult mai fina cu amidon),cca 350ml apa,1-2 linguri mustar, sare,zeama de lamaie, ulei.

Cum procedezi.Pui sa fiarba 2ooml apa.Amidonul il amesteci cu mustarul,sarea si se dilueaza cu 150ml apa rece.Cand clocoteste apase toarna amidonul diluat si se mesteca in continuu pana se ingroasa.se taceste,amestecand din cand in cand ca sa nu prina crusta.cand s-a racit se freaca cu ulei(se picura ca la maioneza clasica) ,pana se obtine consistenta unei maioneze.Se pune zeama de lamaie.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Linte cu sos de leguma

Mesajde miha1950 » 28/02/2006 01:45

Ai nevoie de:
1/2 kg de linte,2 cepe, 1 morcov,1 pastarnac, 1 radacina patrunjel,150 ml ulei, 1 cana suc de rosii,1 foaie dafin, sare, boia ,verdeata.

Cum procedezi:lasi lintea in apa rece cateva ore sa se inmoaie,apoi o pi la fiert,in apa rece.Cureti radacinoasele, le sprli si le tai fideluta.Le calesti impreuna cu ceapa tocata in ulei si putina apa,pana scade apa( din considerente dietetice)Adaugi sucul de rosii si pui sa fiarba la foc mic 1/2 ora.La sfarsit adaugi boia dupa gust.Cand lintea este fiarta o scurgi si o pui in sosul de legume.Adaugi foaia de dafin si sare dupa gust,lasi sa ea in cateva clocote, stingi focul si presari verdeata tocata.

Asta este pt. post.Daca nu postesti poti s-o folosesti garnitura la orice carnita.

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 28/02/2006 02:02

Scuza-ma ca is nestiutor. Ce e lintea?

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/02/2006 02:59

Inchipuie-ti ca este o leguma pe care o gasesti acum in supermarket-uri.In timpul razboiului inlocuia fasolea, iar acum a devenit lux!Este uscata, de marimea unui1/2 de bob de mazare uscat.Linte rosie si linte verde.Mai gustoasa ca fasolea uscata.Atentie la calorii.Prezenta activa in bucatariile arabilor!Cauta, incearca si imi vei multumi :D

Mai stiu retete!Asta si Musaca de cartofi cu linte le-am publicat in Carticica Practica_retete de post.Alta(sarmale cu fasole si linte in Practic in bucatarie 11/2005)


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori